Kurv
0
Natur og univers

Solsystemets planeter (online)

Ved seniorforsker, ph.d. Jens Olaf Pepke Pedersen, DTU Space

NB! Online-undervisning

Udforskningen af Solsystemet er vor tids opdagelsesrejser, men hvad fortæller det os om vores egen planet? Umiddelbart ser Solsystemet velordnet ud med fire store ydre gasplaneter og fire små indre jordlignende planeter, men det er et resultat af millioner af års voldsomme udvikling. Da Jorden, Mars og Venus blev dannet, lignede de formodentlig hinanden med oceaner og et behageligt klima. Hvorfor endte Venus som en varm og tør planet, mens Mars endte som en kold og tør planet? Kan det samme ske på Jorden, og hvorfor ikke? Livet på andre planeter er barskt med ekstreme vindhastigheder og orkaner, der kan blæse i århundreder.  Hvorfor er der så fredeligt på Jorden, at der opstod liv, og hvordan har livet ændret planeten og overlevet dramatiske klimaændringer i fortiden?

 

1. Solsystemets dannelse og de ydre gasplaneter

2. De indre jordlignende planeter

https://www.fukbh.dk/praktisk-info/online-undervisning

 

Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte kurser og forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.
Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på www.fukbh.dk/databeskyttelse

Solsystemets planeter (online)

Holdinfo

Hold: 1305

Startdato: onsdag d. 23. november 2022

Slutdato: onsdag d. 30. november 2022

Tidspunkt: Kl. 16:15 - 18:00

Varighed: 2 onsdage

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
onsdag d. 23. november 2022 Kl. 16:15 - 18:00
2. undervisningsgang
onsdag d. 30. november 2022 Kl. 16:15 - 18:00

Sted: Online

Pris: Kr. 260,-

Det maksimale antal der kan tilmeldes er 6

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.