Kurv
0
Natur og univers

Sorte huller, Einstein og seneste nyt fra James Webb-teleskopet

Ved cand.scient. Henrik Stub og cand.scient. Helle Stub

For mere end 100 år siden fremsatte Einstein sin almene relativitets teori, og den er stadig grundlaget for at forstå både universet og de sorte huller. Vi fortæller om Einsteins teori og historien om de sorte huller, der førte frem til det første billede fra 2019 af et sort hul. 

Derimod kan vi godt forvente overraskelser efterhånden som vi modtager billeder og målinger fra det nye James Webb-teleskop. Vi ser på teleskopet, dets mange opgaver og også på de første resultater. For første gang får vi mulighed for at følge universets udvikling næsten helt tilbage til Big Bang for 13,8 milliarder år siden og måske se de første stjerner og galakser. Og i maj måned i år, bare tre år senere, har vi netop fået det andet billede, der viser os det sorte hul i vores egen Mælkevej. Begge billeder viste næsten fuldstændig overensstemmelse med beregninger bygget på relativitetsteorien. 

 

Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte kurser og forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.
Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på www.fukbh.dk/databeskyttelse

Sorte huller, Einstein og seneste nyt fra James Webb-teleskopet

Kursusinfo

Hold: 1146

Startdato: lørdag d. 24. september 2022

Slutdato: lørdag d. 24. september 2022

Tidspunkt: Kl. 13:00 - 17:00

Varighed: 1 lørdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
lørdag d. 24. september 2022 Kl. 13:00 - 17:00

Sted: Folkeuniversitetet, Gammel Strand St. (Metro), Læderstræde 34, 2., 1201 Kbh. K Lokale: Auditoriet

Pris: Kr. 260,-

Få pladser tilbage
Det maksimale antal der kan tilmeldes er 4

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.