Kurv
0
Natur og univers

Trusler fra rummet

Ved astrofysiker, ph.d. Michael Linden-Vørnle, DTU Space

I vores dagligdag tænker vi nok ikke så meget over, at vores hjemplanet, Jorden, er en del af universet – på godt og ondt. Der er trusler fra rummet, der kan påvirke vores hverdag og endda kan være så ekstreme, at det kan have alvorlige konsekvenser for vores samfund, ja endda hele vores civilisation. De væsentlige trusler er: Udbrud på Solen, truende asteroider og kometer, menneskeskabt rumskrot og partikelstråling. I forelæsningen vil astrofysiker Michael Linden-Vørnle fortælle om truslerne fra rummet og de tiltag, der gøres for at beskytte os imod dem. 

Observatoriet er en science park, der formidler natur og naturvidenskab til nysgerrige gæster i alle aldre. Stedet ligger i et smukt, bakket overdrevslandskab ved Brorfelde syd for Holbæk og har oprindeligt været et astronomisk forskningscenter under Københavns Universitet. I dag er både naturen, mørket og bygningerne fredede, og dørene er åbne for alle, der har lyst til at kigge forbi.

 

Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.
Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på www.fukbh.dk/databeskyttelse

Trusler fra rummet

Holdinfo

Hold: 1518

Startdato: tirsdag d. 24. oktober 2023

Slutdato: tirsdag d. 24. oktober 2023

Tidspunkt: Kl. 19:00 - 22:00

Varighed: tirsdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
tirsdag d. 24. oktober 2023 Kl. 19:00 - 22:00

Sted: Observatoriet i Brorfelde, Observator Gyldenkernes Vej 3, 4340 Tølløse Mødested: Parkingspladsen

Tilmelding åbner 12/6 kl. 10
Michael Linden-Vørnle

Læs mere om
Michael Linden-Vørnle

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.