Kurv
0
Natur og univers

Universets fødsel set med danske øjne

Ved astrofysiker, chefkonsulent, ph.d. Michael Linden-Vørnle, DTU Space

Naturvidenskabens skabelsesberetning kaldes for ”big bang”. Den fortæller, at universet blev født for ca. 13,8 milliarder år siden som en ufattelig varm og tæt suppe af stof og stråling. Siden big bang har universet udvidet sig og er blevet koldere. Samtidig er der blevet dannet galakser med stjerner og planeter. Ja, der er endda opstået intelligent liv, som undrer sig over, hvor det hele kommer fra.

I denne forelæsning undersøger vi, hvorfor forskerne mener, at universet er blevet født i et varmt big bang og om den seneste viden på området – herunder resultaterne fra den europæiske Planck-satellit, der har lavet de hidtil mest detaljerede målinger af eftergløden fra big bang.

Program

Kl. 18.30 - 19: Ankomst
Kl. 19.00 - 20.30: Forelæsning (inkl. pause)
Kl. 20.30 - 21.00: Spørgsmål fra salen
Kl. 21.00 - 21.30: En guide tager kursisterne med op i Discovery Dome og laver en kort fremvisning med stjernekig, hvis vejret tillader

Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte kurser og forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.

Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på 
www.fukbh.dk/databeskyttelse   

Universets fødsel set med danske øjne

Kursusinfo

Hold: 1138

Startdato: tirsdag d. 22. september 2020

Slutdato: tirsdag d. 22. september 2020

Tidspunkt: Kl. 19:00 - 21:30

Varighed: 1 tirsdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
tirsdag d. 22. september 2020 Kl. 19:00 - 21:30

Sted: Brorfelde Observatorium Observator Gyldenkernes Vej 5, 4340 Tølløse Lokale: Observatoriets auditorium

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.