Kurv
0
Natur og univers

Universets symfoni

Ved museumsinspektør, cand.scient. Lars Occhionero, Kroppedal Museum

”I rummet kan ingen høre dig skrige” er taglinen til filmen Alien. Og det er da sandt – uden luft kan man ikke høre lyd i rummet. Alligevel har mennesker siden antikken talt om Stjernernes Sang, eller Sfærernes Harmoni og søgt efter denne guddommelige symfoni. Denne søgen var bl.a. med til at lede Kepler mod forståelsen af planeternes dans på himlen.

Det viser sig, at mange himmellegemer vibrerer hver med sin tone og klang i et stort orkester omgivet af en vakuumklokke, som forhindrer os i at høre det. Alligevel kan vi med tricks måle på stjernernes musik. Denne kan vi bruge til at lære om stjernernes indre; dér hvor stjernernes lys dannes.

Til forelæsningen vil Lars Occhionero tale om, hvordan søgen efter himmelsk musik har ført astronomien frem og om asteroseismologi: Videnskaben om stjernernes musik.

 

Program for aftenen:

Kl. 19.00-19.15: Velkomst

Kl. 19.15-21.15: Forelæsning (inkl. pause)

Kl. 21.15-22.00: Kig ind i Danmarks største teleskop i Discovery Dome

 

Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte kurser og forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.
Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på www.fukbh.dk/databeskyttelse

Universets symfoni

Kursusinfo

Hold: 1153

Startdato: onsdag d. 26. oktober 2022

Slutdato: onsdag d. 26. oktober 2022

Tidspunkt: Kl. 19:00 - 22:00

Varighed: 1 onsdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
onsdag d. 26. oktober 2022 Kl. 19:00 - 22:00

Sted: Brorfelde Observatorium, Observator Gyldenkernes Vej 3, 4340 Tølløse Lokale: Hovedbygning. Tjek ind Værkstedsbygn. v. P-plads

Pris: Kr. 300,-

Det maksimale antal der kan tilmeldes er 6

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.