Kurv
0
Natur og univers

Valby og Søndermarken (B)

Ved skov- og landskabsingeniør Kim Greiner

På denne historiske by- og havevandring skal vi først rundt i det gamle Valby og se og høre om Rytteskolen, Tingpladsen og Nordisk Film. Ad små gader og veje fortsætter vi til Søndermarken, der i hine tider var kongernes private slotspark.

Da Søndermarken i slutningen af 1700-tallet blev omlagt fra barokhave til romantisk landskabshave blev den spækket med små romantiske finurligheder som en fehule med malmstykker og krystaller, Eremithytten, den Kinesiske Pavillion, Norske hus, Kuglehytten og Rundtemplet m.m.

Undervejs på turen får vi også historien om kongeslottet på Frederiks Bjerg, Cisternerne og Mindehøjen for udvandring, samt om Søndermarkens "gåsefodsalleer" fra baroktiden og andre af Søndermarkens gamle spændende træer.

Denne historiske, kulturelle og botaniske rundtur slutter ved det idylliske traktørsted "Bjælkehuset" nær Valby Station.

Valby og Søndermarken (B)

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.