Kurv
0
Rundvisning og byvandring

Islands Brygge. Fra Nokken til Havnebadet

Ved cand.mag. Kathrine Bjerregaard

1. gang: Fra Nokken til Havnebadet:
Vi starter på Nokken, et fristed meget lig Christiania, hvor havnearbejdere i 1920’erne byggede fisker- og kolonihavehuse af materialer fra lossepladsen på Amager Fælled. Da både boligmangel og arbejdsløsheden steg kom flere til og et lille samfund opstod. Haveforeningens snoede grusstier ender brat ved det ydre Islands Brygge, hvor arkitekttegnede rækkehuse står klods op ad skurvogne og klondyke. I Bryggens barndom var havnefronten en tung, industriel arbejdsplads med Sojakagen og fodersiloerne på havnen. I dag er den tunge industri væk og havnen er domineret af liebhaverhjem og kontordomiciler. Vi slutter turen ved Kigkurren. 

2. gang: Det gamle Islands Brygge:
 
Vi begynder turen foran Café Langebro, som ligger i Bryggens ældste ejendom fra 1905. Overfor caféen ligger Havneparken som på lokalt initiativ har erstattet den tunge industri med kul og koks, der før havde domineret kajen. I dag er kajen, som bydelen er opkaldt efter, en af Københavns skønne åndehuller og på en solrig dag er det svært at se græsset for bikinibabes, strandløver og legende børn. Vi vender vandet ryggen og bevæger os ind på det indre Islands Brygge og hører om bydelens udvikling og de, der har boet her i gennem tiderne. Historien om ’Bryggen’s opståen og udvikling er spækket med drama, forviklinger, og spekulation.

Islands Brygge. Fra Nokken til Havnebadet

Holdinfo

Hold: 1920

Startdato: onsdag d. 24. maj 2023

Slutdato: onsdag d. 31. maj 2023

Tidspunkt: Kl. 16:30 - 18:00

Varighed: 2 onsdage

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
onsdag d. 24. maj 2023 Kl. 16:30 - 18:00
2. undervisningsgang
onsdag d. 31. maj 2023 Kl. 16:30 - 18:00

Sted: Byvandring, Mødested: P-Plads ved HF. Sønderbro/Hekla Park

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.