Kurv
0
Rundvisning og byvandring

Slaget på Reden og Københavns bombardement

Ved cand.scient.soc. Allan Spangsberg Nielsen

OBS! Vi går en del i parker og på grusstier med stigninger, så kørestol/svært gangbesværede anbefales ikke denne byvandring

I 1801 blev Danmark viklet ind i stormagternes spil, og landet blev tvunget ind i Napoleonskrigene, der allerede rasede i Europa. Englands frygt for at ville ende med at gå sammen med Frankrig førte til Slaget på Reden lige uden for Københavns Havn. Vi kigger på slaget fra havnen og Kastellet, ligesom byen beboere og en række kulturpersonligheder gjorde dengang.

Vi kigger også på, hvor kronprinsen og den berømte admiral Nelson var, og vi hører historierne om det mystiske hvide flag og ”Kongeværelset” på Vestindisk Pakhus, samt heltenes kamp mod overmagten, ikke mindst Willemoes!

Efter et lidt heldigt udfald i 1801 kom katastrofen tilbage i 1807. Denne gang gik englænderne i land og startede med en belejring og det berygtede terrorbombardement af København.  Vi hører om de forfærdelige dage, og det nytteløse men også heltemodige forsvar af byen, symboliseret af det berømte udfald af Livjægerne i Classens Have, som vi ser på rundturen rundt på Østerbro, ligesom vi kigger efter små spor fra 1807 og ser den imponerende gravhøj fra Slaget på Reden på Holmens Kirkegård.

Slaget på Reden og Københavns bombardement

Kursusinfo

Hold: 1235

Startdato: søndag d. 11. september 2022

Slutdato: søndag d. 11. september 2022

Tidspunkt: Kl. 14:00 - 15:30

Varighed: 1 søndag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
søndag d. 11. september 2022 Kl. 14:00 - 15:30

Sted: Byvandring, Mødested: Kastellet, Norgesporten. Slutsted: Holmens kirkegård

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.