1144 > Særarrangementer

HISTORIE - Krigens Damaskus

Ved ph.d. Adam Holm

BEMÆRK: Ændring af dato i forhold til det trykte katalog

Mange danskere har gennem årene været tiltrukket af Damaskus. Det historiske centrum er en kulturhistorisk attraktion med et farverigt handelsliv, et væld af moskeer og kirker samt spor fra både Romerriget og det osmanniske imperium.

Men den blodige krig i Syrien, som begyndte med protester og demonstrationer i foråret 2011, kaster i dag en dyster skygge over landets hovedstad. Der er daglige kampe mellem regimets tropper, assisteret af russiske kampfly og islamistiske oprørsgrupper. Særligt byens østlige forstæder, Ghouta, er hårdt ramt.

Forelæseren har besøgt Damaskus, første gang i 1998, tre gange under krigen, og han udgav i fjor bogen En by i krig. Scener og skæbner fra Damaskus. Han tegner et personligt portræt af den på én gang overdådige og hårdt prøvede millionby, hvor borgerne forsøger at få en hverdag til at hænge sammen til lyden af eksplosioner og hylende sirener.

Ledige pladser
Tidspunkt1 TORSDAGE
Kl. 18:15 20:00
(29/11/2018)
UndervisningsstedCSS - Øster Farimagsgade 5, 1353 København K- 35.01.44 (bygn. 35, Indgang Gammeltoftsgade 15)Pris:Kr. 115,-
Personer der skal tilmeldes
0
Indhold af indkøbskurv
Gå til kassen
Synergi Webbureau Reklamebureau
Information om cookies