Kurv
0
Samfund

Digitale arbejdsmarkeder - fra jobs til opgaver

Ved lektor, ph.d. Anna Ilsøe, Københavns Universitet

Digitaliseringen af arbejdet skubber til, hvordan arbejdsmarkederne i den vestlige verden grundlæggende er skruet sammen i disse år. På den ene side accelereres automatiseringen af arbejdet – det betyder ændringer i, hvilke jobfunktioner, der er brug for.  På den anden side bevæger vi os med digitaliseringen frem mod (eller tilbage til) akkord- og stykarbejde via digitale platforme. Med andre ord: Vi bevæger os fra en jobøkonomi til en opgaveøkonomi. Det rejser naturligvis spørgsmålet om, hvorvidt vi kan regulere opgaveøkonomien på den måde, som vi har været vant til i den vestlige verden med forhandling af overenskomster og aftaler. I oplægget diskuteres muligheder og udfordringer ved en aftaleregulering af opgaveøkonomien på baggrund af konkrete eksempler.

Forelæsningen udbydes i samarbejde med fagforeningerne Ansatte Tandlægers Organisation, Forbundet Arkitekter og Designere og Forbundet Kultur og Information.

Digitale arbejdsmarkeder - fra jobs til opgaver

Kursusinfo

Hold: 1118

Startdato: tirsdag d. 22. september 2020

Slutdato: tirsdag d. 22. september 2020

Tidspunkt: Kl. 18:15 - 20:00

Varighed: 1 tirsdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
tirsdag d. 22. september 2020 Kl. 18:15 - 20:00

Sted: Folkeuniversitetet, Gammel Strand St. (Metro) Læderstræde 34, 2., 1201 Kbh. K Lokale: Auditoriet

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.