OBS: Vi holder lukket for undervisning og personlig betjening til d. 7/2. Kursister og undervisere får direkte besked. Læs mere
Kurv
0
Samfund

Efterforskerne

Ved professor i retsmedicin, dr.med., ph.d. Hans Petter Hougen, tidligere vicepolitiinspektør hos Københavns Politi Jens Møller Jensen og tidligere vicekriminalinspektør og leder af gerningsstedsgruppen hos Nationalt Kriminalteknisk Center Bent Hytholm Jensen

I jagten på en farlig gerningsmand arbejder flere fagpersoner sammen for at få forbryderen fanget og de fældende beviser indsamlet.

På denne temalørdag hører deltagerne om drabschefens overblik, mange efterforskningsskridt og brugen af den nyeste teknologi.

De retsmedicinske undersøgelser af både offer og en mistænkt gerningsmand, hvor også et potentielt gerningsvåben kan komme i spil under en obduktion.

Vi kommer tæt på de mange tekniske undersøgelser, som kriminalteknikerne laver i Nationalt Kriminalteknisk Center. Hvordan kan en rekonstruktion af en kriminel handling give politiet den vigtige brik, de skal bruge for at opklare sagen? Hvad kan et hjulspor eller et sålaftryk sige om en drabsmand? Hvorfor er det vigtigt at brede efterforskningen ud som en vifte og have mange forskellige teorier især i de første hektiske dage?

Undervejs vil de tre eksperter forsøge at komme med deres bud på fremtidens efterforskning og berolige publikum med, at langt de fleste drab og anden alvorlig kriminalitet bliver opklaret i dagens Danmark.

Professor i retsmedicin Hans Petter Hougen er moderator for dagens oplægsholdere og undervisning

10.15 Velkomst

10.20 Med drabschefen på arbejde (Jens Møller Jensen)

11.20 Pause

11.30 De kriminaltekniske undersøgelser (Bent Hytholm Jensen)

12.30 Frokost

13.00 Retsmedicinens rolle (Hans Petter Hougen)

13.45 Pause

14.00 Opsamling, spørgsmål og debat med publikum, moderator Hans Petter Hougen.

Efterforskerne

Kursusinfo

Hold: 1060

Startdato: lørdag d. 6. februar 2021

Slutdato: lørdag d. 6. februar 2021

Tidspunkt: Kl. 10:15 - 14:45

Varighed: 1 lørdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
lørdag d. 6. februar 2021 Kl. 10:15 - 14:45

Sted: Søndre Campus - Islands Brygge St. (Metro) Njalsgade 120-140, 2300 Kbh. S Lokale: 23.0.50 (bygning 23, stuen)

Pris: Kr. 360,-

Det maksimale antal der kan tilmeldes er 6

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.