Kurv
0
Samfund

FREDERIKSSUND - Stormagter og Danmark: Udfordringen fra Kina

Ved tidl. kontorchef i Udenrigsministeriet og generalkonsul i Shanghai Carsten Boyer Thøgersen

 

For 50 år siden udgjorde Kinas befolkning knap en fjerdedel af jordens befolkning, men Kinas internationale indflydelse – økonomisk, politisk og kulturelt – var meget lille set i forhold til landets store befolkning. I dag udgør Kinas befolkning knap en femtedel af jordens befolkning, og vi ser, at Kinas indflydelse begynder at have en størrelse og betydning svarende til landets volumen i befolkning.
Det er en udfordring for Europa, og det kan en ideologisk reaktion over for Kina intet ændre ved. Selvom Kina i morgen fik et vestligt demokrati, ville Kinas volumen være den samme, nemlig en stor økonomi, en stor befolkning og en årtusinder lang og ubrudt kultur. Hvis vi i Danmark og Europa skal sikre vores levefod og konkurrenceevne, skal vores analyse af Kina være nøgtern.
Danmarks økonomiske vækst har i over 10 år været flad. Vi er i dag akkurat nået op over et bruttonationalprodukt svarende til det, vi havde i 2007. Kinas økonomi er i samme periode blevet næsten firdoblet – det vil sige, at Kina nu har 4 gange så mange ressourcer til uddannelse, forskning, infrastruktur og velfærd. Og til hæren og rumforskning.

FREDERIKSSUND - Stormagter og Danmark: Udfordringen fra Kina

Kursusinfo

Hold: 8817

Startdato: mandag d. 26. oktober 2020

Slutdato: mandag d. 26. oktober 2020

Tidspunkt: Kl. 19:30 - 21:15

Varighed: 1 mandag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
mandag d. 26. oktober 2020 Kl. 19:30 - 21:15

Sted: Kulturhuset Elværket Ved Kirken 6, 3600 Frederikssund

Pris: Kr. 100,-

Det maksimale antal der kan tilmeldes er 6

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.