Vi holder fortsat åbent - dog krav om brug af mundbind, når man ikke sidder ned, fra d. 29/10 Læs mere
Kurv
0
Samfund

FREDERIKSSUND - Stormagter og Danmark: Udfordringen fra Kina

Ved tidl. kontorchef i Udenrigsministeriet og generalkonsul i Shanghai Carsten Boyer Thøgersen

 

For 50 år siden udgjorde Kinas befolkning knap en fjerdedel af jordens befolkning, men Kinas internationale indflydelse – økonomisk, politisk og kulturelt – var meget lille set i forhold til landets store befolkning. I dag udgør Kinas befolkning knap en femtedel af jordens befolkning, og vi ser, at Kinas indflydelse begynder at have en størrelse og betydning svarende til landets volumen i befolkning.
Det er en udfordring for Europa, og det kan en ideologisk reaktion over for Kina intet ændre ved. Selvom Kina i morgen fik et vestligt demokrati, ville Kinas volumen være den samme, nemlig en stor økonomi, en stor befolkning og en årtusinder lang og ubrudt kultur. Hvis vi i Danmark og Europa skal sikre vores levefod og konkurrenceevne, skal vores analyse af Kina være nøgtern.
Danmarks økonomiske vækst har i over 10 år været flad. Vi er i dag akkurat nået op over et bruttonationalprodukt svarende til det, vi havde i 2007. Kinas økonomi er i samme periode blevet næsten firdoblet – det vil sige, at Kina nu har 4 gange så mange ressourcer til uddannelse, forskning, infrastruktur og velfærd. Og til hæren og rumforskning.

FREDERIKSSUND - Stormagter og Danmark: Udfordringen fra Kina

Kursusinfo

Hold: 8817

Startdato: mandag d. 26. oktober 2020

Slutdato: mandag d. 26. oktober 2020

Tidspunkt: Kl. 19:30 - 21:15

Varighed: 1 mandag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
mandag d. 26. oktober 2020 Kl. 19:30 - 21:15

Sted: Kulturhuset Elværket Ved Kirken 6, 3600 Frederikssund

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.