Kurv
0
Samfund

Gerningsstedet - virkelighedens CSI

Ved professor i retsmedicin, dr.med., ph.d Hans Petter Hougen, kriminalpsykolog, cand.psych., ph.d Charlotte Kappel, tidl. vicepolitiinspektør hos Københavns Politi Jens Møller Jensen og tidl. vicekriminalinspektør og leder af gerningsstedsgruppen hos Nationalt Kriminalteknisk Center Bent Hytholm Jensen

Prisen er inkl. kaffe/the, croissant, sandwich og vand

Når de professionelle parter træder ind på et gerningssted, tager de hver især forskellige værktøjer i brug i jagten for at fælde en forbryder.

På denne temalørdag fortæller hhv. en retsmediciner, en kriminaltekniker, en kriminalpsykolog og en drabschef, hvordan de læser et gerningssted. Hør, hvordan den allernyeste viden og teknologi bruges til at sikre og undersøge fældende beviser.

Vi kommer tæt på dna'ens udvikling de seneste 25 år, hvordan man laver gerningsmandsprofilering, blodstænkanalyse og fingeraftryk, som stadig den dag i dag er det sikreste bevis i en straffesag. 

Vi hører om udviklingen i antallet af drabssager i Danmark, hvordan politiet bruger overvågning og data i både menneskejagt og efterforskning. Og så vil de fire eksperter hver især bidrage med deres svar på spørgsmålet: Skal vi som samfund acceptere, at nogle drab aldrig bliver opklaret? Eller vil man med tiden få opklaret alle drab i vores land?

Professor i retsmedicin Hans Petter Hougen er moderator for dagens oplægsholdere og undervisning

10.15 Velkomst

10.25 En retsmediciners hverdag (Hans Petter Hougen)

11.10 Pause

11.20 Gerningsstedet - sådan arbejder virkelighedens CSI med den nyeste teknologi (Bent Hytholm Jensen & Jens Møller Jensen)

12.20 Frokost

13.00 Geografisk gerningsmandsprofilering (Charlotte Kappel)

13.45 Pause

14.00 Opsamling, spørgsmål og debat med publikum, moderator Hans Petter Hougen.

Gerningsstedet - virkelighedens CSI

Kursusinfo

Hold: 1101

Startdato: lørdag d. 19. september 2020

Slutdato: lørdag d. 19. september 2020

Tidspunkt: Kl. 10:15 - 14:45

Varighed: 1 lørdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
lørdag d. 19. september 2020 Kl. 10:15 - 14:45

Sted: Søndre Campus - Islands Brygge St. (Metro) Njalsgade 120-140, 2300 Kbh. S Lokale: 23.0.50 (bygning 23, stuen)

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.