Kurv
0
Samfund

Green Deal for Europa - perspektiver og barrierer

Ved cand.scient., mpp Lars Josephsen, professor (em), dr.scient.adm. Jesper Jespersen, Roskilde Universitet, sekretariatsleder, chefanalytiker, cand.mag. Rasmus Nørlem Sørensen, DEO og ph.d. Louise Riis Andersen, DIIS
Tilrettelæggere: Professor (em), dr.scient.adm. Jesper Jespersen og
cand.scient., mpp Lars Josephsen

Den klimatiske udfordring står højt på den politiske dagsorden, ikke bare globalt, men også i Europa, og den vil derfor præge samfundsdebatten i de kommende årtier. Heri er der klare mindelser om den udfordring, som massearbejdsløshed og stigende fattigdom i 1930’erne udgjorde i den vestlige verden. Denne udfordring blev i USA og en række europæiske lande bekæmpet gennem et paradigmeskifte i den samfundsøkonomiske politik og den internationale organisering. Denne ændring blev promoveret af USA’s daværende præsident Franklin D. Roosevelt under betegnelsen ’A New Deal’.

I dag er det en Green New Deal. Udtrykket indgår nu i den politiske debat internationalt, især i EU og USA. Den politik, der udspringer af forestillingen om en Green New Deal, skal favne nutidens sociale udfordringer og samtidig adressere klimaændringerne og et generelt krav om bæredygtig global udvikling.

  1. Et paradigmeskifte i den rolle, klima- og miljøpolitik spiller i samfundsudviklingen (LJ)
  2. Et paradigmeskifte (New Deal) i den samfundsøkonomiske politik og internationale organisering (JJ)
  3. Hvilke konkrete udspil har EU-systemet lanceret under Green New Deal for Europe? (RNS)
  4. Green deal, geopolitik og global orden: Kampen om magt og interesser bag EU's grønne dagsorden i en multipolær verden (LRA)

Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte kurser og forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.

Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på 
www.fukbh.dk/databeskyttelse   

Green Deal for Europa - perspektiver og barrierer

Kursusinfo

Hold: 1024

Startdato: onsdag d. 16. september 2020

Slutdato: onsdag d. 4. november 2020

Tidspunkt: Kl. 18:15 - 20:00

Varighed: 4 onsdage

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
onsdag d. 16. september 2020 Kl. 18:15 - 20:00
2. undervisningsgang
onsdag d. 23. september 2020 Kl. 18:15 - 20:00
3. undervisningsgang
onsdag d. 30. september 2020 Kl. 18:15 - 20:00
4. undervisningsgang
onsdag d. 4. november 2020 Kl. 18:15 - 20:00

Sted: CSS Øster Farimagsgade 5, 1353 Kbh. K Lokale: 18.-1.11 (bygning 18, opgang K i kld)

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.