Kurv
0
Samfund

Hvad koster det at ændre kursen? Klimapolitikkens samfundsøkonomiske udfordringer og begrænsninger

Ved professor em., dr.scient.adm. Jesper Jespersen, Roskilde Universitet

Klimapolitikkens nødvendighed står ikke længere til diskussion. For at forstå alvoren kan der drages paralleller til Atlanterhavsdamperen Titanics skæbne. Den blev af eksperterne erklæret synkefri, hvilket fik katastrofale konsekvenser den 15. april 1912, navnlig for passagerne på 3. klasse. 

Traditionelle samfundsøkonomiske regnemodeller har hidtil totalt negligeret de klimatiske konsekvenser af vækstpolitikken. De økonomiske konsekvenser af denne politik er blevet præsenteret for politikerne uden at indregne de miljø- og klimamæssige risici.

For hvert år, der tøves med at ændre vækstpolitikken, kommer ’isbjerget’ tættere på, samtidig med at omkostningerne forbundet med den nødvendige kursændring stiger.

Det er dog endnu ikke for sent at ændre kursen – hvilket er forelæsningens fokus.

Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte kurser og forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.

Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på www.fukbh.dk/databeskyttelse   

Hvad koster det at ændre kursen? Klimapolitikkens samfundsøkonomiske udfordringer og begrænsninger

Kursusinfo

Hold: 1119

Startdato: torsdag d. 3. september 2020

Slutdato: torsdag d. 3. september 2020

Tidspunkt: Kl. 18:15 - 20:00

Varighed: 1 torsdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
torsdag d. 3. september 2020 Kl. 18:15 - 20:00

Sted: CSS Gammeltoftsgade 15, 1353 Kbh. K Lokale: 35.-1.44 (bygning 35, kælderen)

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.