OBS: Vi holder fortsat lukket for undervisning og personlig betjening. Vi arbejder på spændende alternativer i april! Læs mere
Kurv
0
Samfund

Hvor skal vi hen efter COVID-19?

Ved professor Per H. Hansen, CBS, professor mso Kim Sundtoft Hald, CBS, lektor, ph.d. Birthe Larsen, CBS

Da COVID-19 begyndte at sprede sig overalt i verden og fik hele lande til at lukke, dominerede den nyhedsstrømmen og næsten alle aspekter af vores liv.

Bliv klogere på dette komplekse, globale fænomen, og hvordan det forandrer måden vi arbejder, lærer og engagerer os i hinandens liv på.

Forskellige fagligheder fra CBS giver deres bud på, hvorledes pandemien forstås indenfor deres felt og bidrager til den tværfaglige tilgang, som er nødvendig for fuldt ud at forstå den aktuelle krise.

Per H. Hansen: ”Bliver COVID-19 dråben i den næste store transformation af kapitalismen?”
I denne forelæsning diskuterer Per H. Hansen COVID-19-krisen som et blandt flere udtryk for den radikale uvished kapitalismen står over for. Han diskuterer, om vi står midt i en stor transformation og hvilken rolle finanskrisen og COVID-19-krisen spiller. Forelæsningen trækker paralleller til to andre store transformationer i det 20. århundrede, den store depression i mellemkrigstiden og 1970’ernes stagflationskrise, og diskuterer hvordan modstridende fortællinger konkurrerer om at (gen)skabe orden og mening under perioder med radikal uvished.

Kim Sundtoft Hald: Hvordan påvirker COVID-19-krisen de globale forsyningskæder og hvad bliver de langsigtede konsekvenser?”
I denne forelæsning diskuterer Kim Sundtoft Hald, hvordan COVID-19-krisen påvirker de globale forsyningskæder. I forelæsningen kommer han ind på krisens umiddelbare konsekvenser, og hvordan og hvorfor nedbrud og manglende leverancer ramte forskelligt og uforudsigeligt. Forelæsningen diskuterer også krisens langsigtede konsekvenser, og hvordan pandemien kan opfattes som en ”sort-svane”-begivenhed og ses i et risikoledelsesperspektiv, men også hvordan COVID-19 krisen kan tænkes som en fornyer og innovations-accelerator, der leder til nye typer af forsyningskæder og forretningsmodeller. 

Birthe Larsen: “Hvad er de økonomiske konsekvenser af COVID-19-krisen og hvorfor er det så vigtigt for almindelige mennesker?”
Martin Andersen Nexøs novelle Lønningsdag fra forrige århundredeskifte foregår en dag, hvor fattige stenbrudsarbejdere ikke bliver aflønnet. Ejeren vælger i stedet at formøble pengene på en bytur med sin søn. Siden er der sket rigtig meget på det danske arbejdsmarked, og i dag er ejerne af virksomheder anderledes afhængige af at holde på deres medarbejdere. Ligesom staten har en stor interesse i at sikre arbejdernes ansættelse. Det er baggrunden for, at staten under COVID-19-krisen har holdt hånden under arbejdsmarkedet med lønkompensation til virksomhederne. I denne forelæsning forklarer Birthe Larsen at lønkompensationsordningen er vigtig. Det er den dels fordi den forhindrede fyring at 81.000 medarbejdere, da de mindskede fyringer hjælper virksomhederne til hurtigt at sætte gang i produktionen igen og dels på grund af afledte effekter af ledighed, som for eksempel flere skilsmisser, partnervold og større ulighed. 

Hvor skal vi hen efter COVID-19?

Kursusinfo

Hold: 1058

Startdato: onsdag d. 17. februar 2021

Slutdato: onsdag d. 3. marts 2021

Tidspunkt: Kl. 18:15 - 20:00

Varighed: 3 onsdage

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
onsdag d. 17. februar 2021 Kl. 18:15 - 20:00
2. undervisningsgang
onsdag d. 24. februar 2021 Kl. 18:15 - 20:00
3. undervisningsgang
onsdag d. 3. marts 2021 Kl. 18:15 - 20:00

Sted: Folkeuniversitetet, Gammel Strand St. (Metro), Læderstræde 34, 2., 1201 Kbh. K Lokale: Auditoriet

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.