Kurv
0
Samfund

Klima og økonomi

Ved professor, ph.d. Peter Birch Sørensen, Københavns Universitet, professor, ph.d. Inge Røpke, Aalborg Universitet, forfatter, journalist Jørgen Steen Nielsen, Dagbladet Information Tilrettelægger: Cand.scient. master of public policy Lars Josephsen

Verdens befolkning står overfor en række overvældende globale problemer, hvor klimaforandringer er et af de mest alvorlige. Eksperter og beslutningstagere kommer med vidt forskellige bud på, hvordan udfordringerne skal forstås og håndteres, for at der kan opnås en bæredygtig udvikling på globalt niveau.

Økonomiske analyser spiller en helt afgørende rolle, når politikere skal træffe beslutninger om den nødvendige samfundsmæssige omstilling nationalt og globalt. Der er én skole indenfor den økonomiske videnskab, der er dominerende: Neoklassisk økonomisk tænkning. En nyere skole er dog på vej: Økologisk økonomi. Disse to skoler er uenige på væsentlige punkter, fx om vækstens nødvendighed og om vækstens miljøpåvirkninger.

Kan den nødvendige omstilling af udviklingen gennemføres inden klimaændringernes konsekvenser for alvor kommer ud af kontrol?

  1. Miljøøkonomi og økonomiske styringsmidler, herunder grønt nationalregnskab (PBS)
  2. Økologisk økonomi, herunder tiltag, der vil bidrage til at nå Paris-aftalens klimamål (IR)
  3. Forstå, formidle og gennemføre nødvendige klimatiltag, herunder demokratiets rolle (JSN)

Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte kurser og forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.

Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på www.fukbh.dk/databeskyttelse 
 

Klima og økonomi

Kursusinfo

Hold: 1029

Startdato: torsdag d. 12. november 2020

Slutdato: torsdag d. 26. november 2020

Tidspunkt: Kl. 18:15 - 20:00

Varighed: 3 torsdage

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
torsdag d. 12. november 2020 Kl. 18:15 - 20:00
2. undervisningsgang
torsdag d. 19. november 2020 Kl. 18:15 - 20:00
3. undervisningsgang
torsdag d. 26. november 2020 Kl. 18:15 - 20:00

Sted: CSS Gammeltoftsgade 15, 1353 Kbh. K Lokale: 35.-1.44 (bygning 35, kælderen)

Pris: Kr. 390,-

Det maksimale antal der kan tilmeldes er 6

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.