Kurv
0
Samfund

Konference om brobygning mellem forskerne og samfundet

Konference om brobygning mellem forskerne og samfundet

I august 2021 afholder Folkeuniversitetet i København og Folkeuniversitetets Komitéstyrelse en konference på Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle i Vemb i Vestjylland.  

Formålet med konferencen er at identificere og beskrive, hvordan Folkeuniversitetet kan medvirke til at bygge bro mellem videnskaben og befolkningen. I mere end 100 år har Folkeuniversitetet haft en vigtig rolle at spille, når det gælder formidlingen af videnskabens metoder og resultater til offentligheden. Men hvilken rolle har vi i fremtiden?

Eksperter, politikere, forskere og aktive folkeuniversitetsfolk inviteres til at mødes i 24 timer om, hvordan Folkeuniversitetet med sin lange forhistorie kan spille en rolle for forskningsformidling i fremtiden. Som optakt til videnskabsåret 2022, vil vi gerne sætte fokus på dette spørgsmål ved oplæg, debat og samtale.

Se det fulde program som PDF her

Konferencen afholdes i trygge rammer med mulighed for at holde god afstand, og vi følger de til den tid gældende restriktioner og anbefalinger fra myndighederne. 

Tilmelding:
Når du tilmelder dig her på siden, dækker prisen over konferencedeltagelse og forplejning (frokost og middag fredag samt morgenmad og frokost lørdag). 

OBS: Hvis din arbejdsgiver skal betale via EAN/faktura, skal du skrive en mail til info@fu.ku.dk med følgende oplysninger:
- Virksomhedens navn, EAN-nummer, postadresse, tlf. nummer og mailadresse
- Deltager(e)s navn, postadresse, tlf. nummer og mailadresse

Der er tilmeldingsfrist den 5. august. 

Overnatning:
Hvis du ønsker at overnatte i forbindelse med konferencen, skal du selv arrangere dette. Nedenfor kan du se nogle af mulighederne. 

- Skærum Mølle

- Nørre Vosborg 

- Nørre Vinkel

- Hotel Schaumburg

Hvis du overnatter i Lemvig eller Holstebro, kan du benytte Flextur til og fra konferencen i Vemb. Transport til Nørre Vinkel i Lemvig koster f.eks. 162 kr. for to personer. Flextur skal bestilles mindst en time i forvejen på tlf. nr. 87408300.

Kontakt:
Skriv til info@fu.ku.dk, hvis du har spørgsmål. 

Foreløbigt program:

Fredag d. 27/8:


Kl. 12.00-13.00:
Ankomst, registrering, indkvartering, frokost


Kl. 13.00-13.10
:
Velkomst. Rektor Bente Hagelund og centerleder Gudrun Aspel


Kl. 13.10-13.30
:
Paradigmer for forskningskommunikation.
Oplæg ved kommunikationsforsker Gitte Gravengaard, KU


Kl. 13.30-14.15
:
Folkeuniversitetet som medie mellem forsker og offentlighed
Hvordan motiveres de dygtigste forskere til at undervise på Folkeuniversitetet? Kan forskningen blive endnu bedre af at møde den brede offentlighed og ikke bare andre forskere? Er de bedste forskere også de bedste formidlere?
Paneldeltagere: Professor Per Øhrgaard, CBS, professor Anja C. Andersen, KU, formidlingschef Linda Greve, AU, institutleder Marianne Wolff Lundholt, SDU samt Gitte Gravengaard, KU
Moderator: Professor Jakob Skovgaard-Petersen, KU, medlem af bestyrelsen for Folkeuniversitetet i København


Kl. 14.15-15.00
:
Forskningsformidling fra et modtagersynspunkt
Hvilke videnskabelige felter er offentligheden optaget af? Betyder det noget, at man møder forskeren in real life eller kan onlineundervisning, film, podcast eller andre formidlingsformer være lige så gode?
Paneldeltagere: Chefredaktør Vibeke Hjortlund, videnskab.dk, leder Anne Harrits, Akademiet for Talentfulde Unge, Ulla Skærved, Akademiet for den 3. alder (A3A), Paneldebat med repræsentanter for kursister og medier og andre modtagere
Moderator: Projekt- og markedsføringschef Rikke Hedman, Radio4


Kl. 15.00-15.15
:
Kaffepause


Kl. 15.15-16.45
:
Hvad siger politikere og embedsværk?
Såvel folkeuniversitetet som forskningen er statsstøttet og statsligt reguleret. Men gælder armslængdeprincippet også på disse områder? Ville det styrke forskningsformidlingen med mere støtte og mere regulering? Og hvordan spiller geografien og de regionale forskelle ind?
Paneldeltagere: MF Kim Valentin (V), Folketingets kulturudvalg, vicedirektør Stine Jørgensen, Uddannelses- og Forskningsstyrelsen, kontorchef Per Nylykke, Kulturministeriet, formand Johs. Poulsen (B), kultur- og fritidsudvalget i Herning Kommune, formand Lene Dybdal (A), kulturudvalget i Holstebro Kommune og bestyrelsesmedlem i Folkeuniversitetscenteret samt formand Lars Møller Pedersen (A), kulturudvalget i Struer Kommune
Moderator: Museumsdirektør Morten Thomsen Højsgaard, ROMU, næstformand i bestyrelsen for Folkeuniversitet i København


Kl. 16.45-18.30
:
Walk and talk. Travetur og dialog i det vestjyske landskab


Kl. 18.30-23.00
:
Middag. Festtale med Per Øhrgaard. Musikalsk underholdning ved Duo Modus. Stjernekiggeri ved Anja C. Andersen

Lørdag d. 28/8

Kl. 07.00-09.00:
Morgenmad

Kl. 09.00-10.30:
Rundvisning på Skærum Mølle

Kl. 10.30-11.15:
Barrierer og hvordan de kan overkommes?
Hvor fredagen var præget af idéer, forslag og udviklingsmuligheder, vil vi i dag dykke ned i barrierer og problemer. Kan andre undervisningsformer overkomme nogle af udfordringerne med geografi, rejsetider, coronafrygt m.v. Hvad har vi lært af 2020? Opsamling med panel og spørgsmål fra salen.
Paneldeltagere: Centerchef Henriette Bjerrum, Videncenter for Folkeoplysning, Verner Bylov Larsen, Formand for Folkeuniversitetet i Frederikssund, Andreas Sommerfeldt, vinder af ph.d.-cup 2021.
Moderator: Rektor Bente Hagelund, Folkeuniversitetet i København

Kl. 12.00-13.00:
Frokost og hjemrejse

Konference om brobygning mellem forskerne og samfundet
Folkeuniversitetscenteret i Skærum Mølle, Vemb

Kursusinfo

Hold: 1898

Startdato: fredag d. 27. august 2021

Slutdato: lørdag d. 28. august 2021

Tidspunkt: Kl. 13:00 - 23:00

Varighed: Fredag-lørdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
fredag d. 27. august 2021 Kl. 13:00 - 23:00
2. undervisningsgang
lørdag d. 28. august 2021 Kl. 09:00 - 13:00

Sted: Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.