Kurv
0
Samfund

Ligeløn i velfærdsfagene

Ved postdoc., ph.d. Astrid Elkjær Sørensen, DPU

De sidste år, og ikke mindst under valgkampen sidste efterår, har sygeplejerskerne og de andre velfærdsprofessionelles lønniveau været et brandvarmt debatemne, og den offentlige sektor er lige nu ramt af et kvindeoprør, der ikke vil dø.

Kampen for ligeløn til de traditionelle kvindedominerede omsorgsfag er dog langt fra ny. I sin forelæsning fører historiker Astrid Elkjær Sørensen os gennem cirka 100 års kamp for at få lige løn for arbejde af samme værdi, og svarer også på, hvordan og hvorfor historien stadig hjemsøger nutidens lønsedler. I anden halvdel af forelæsningen kigger vi på, hvor ligelønssagen står netop nu med et fokus på, hvilke muligheder og barrierer der er for forandring. Her vil der også være god plads til debat, indspark og spørgsmål fra kursisterne.

Ligeløn i velfærdsfagene
Astrid Elkjær Sørensen

Holdinfo

Hold: 1110

Startdato: onsdag d. 11. oktober 2023

Slutdato: onsdag d. 11. oktober 2023

Tidspunkt: Kl. 18:15 - 20:00

Varighed: onsdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
onsdag d. 11. oktober 2023 Kl. 18:15 - 20:00

Sted: Søndre Campus - Islands Brygge St. (Metro) Karen Blixens Plads 8, 2300 Kbh. S Lokale: 15A.2.13 (bygning 15, 2. sal)

Pris: Kr. 200,-

Det maksimale antal der kan tilmeldes er 6

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.