Kurv
0
Samfund

NATO - et truet værdifællesskab i en foranderlig verden

Ved professor, ph.d. Trine Flockhart, SDU

NATO er i dag i krise. Men krisen er ikke som de kriser NATO jævnligt har været igennem i sine mere end 70 års eksistens, for den har ikke så meget med militære evner eller skæv byrdefordeling at gøre. Tværtimod, drejer krisen i dag sig om det, der ellers altid har været NATOs styrke – det fælles værdigrundlag og forpligtelsen til at sikre demokrati, frihed og retsprincipper.

Selvom NATOs værdier sjældent trækker store overskrifter, er tvivl om værdigrundlaget et stort problem for NATO. Demokratiske tilbagefald i flere medlemsstater og krisen i den liberale orden risikerer derfor at underminere NATO.

Til denne forelæsningen vil vi se på NATOs rolle som både en stærk militær alliance og som et mere skrøbeligt værdifællesskab og vi vil samtidig overveje, hvilken rolle NATO bør spille i en foranderlig verden, hvor værdigrundlaget ikke kan antages at forblive fælles.

NATO - et truet værdifællesskab i en foranderlig verden

Kursusinfo

Hold: 1039

Startdato: torsdag d. 24. februar 2022

Slutdato: torsdag d. 24. februar 2022

Tidspunkt: Kl. 18:15 - 20:00

Varighed: 1 torsdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
torsdag d. 24. februar 2022 Kl. 18:15 - 20:00

Sted: CSS, Gammeltoftsgade 15, 1353 Kbh. K Lokale: 35.-1.44 (bygning 35, kælderen)

Pris: Kr. 200,-

Det maksimale antal der kan tilmeldes er 6

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.