Kurv
0
Samfund

VIDEN TIL TIDEN: Hvor ligger provinsen? Den evige kamp mellem land og by

Ved professor em. Johs. Nørregaard Frandsen, SDU

Forestillinger om provins og storby dukker op igen og igen i dansk politik, kultur og hverdagsliv. Senest har regeringen afsat en milliard til udvikling af landdistrikterne over de næste fire år. Håbet er at gøre livet på landet lettere og ’mere attraktivt’.

Land og by er både modsætninger og hinandens forudsætninger, og det går op og ned i forholdet mellem dem. Begrebet om provinsen er derfor også kampzone i et større opgør om hjemlighed, ægthed og det ’rigtige’ liv. Omvendt repræsenterer byen det moderne, fremskridtet, det dynamiske. Den slags forestillinger har gennemsyret dansk kultur i århundreder, men har også konstant været under forandring.

I dette foredrag vil professor em. i Litteratur- og Kulturvidenskab ved SDU, Johs. Nørregaard Frandsen, der selv har en fortid som landbobarn og landmand, tage os med på en munter rejse i kulturens og mindernes tegn i jagten på den famøse provins. For hvor ligger provinsen egentlig?

 

Landbobarnet Johs. Nørregaard Frandsen er professor em. i Litteratur- og Kulturvidenskab ved SDU og tidligere leder af SDU’s H.C. Andersen Center. Han har beklædt en lang række tillidsposter, bl.a. som formand for Kulturministeriets Forskningsudvalg, og modtaget adskillige hædersbevisninger. Og så er han både landmandsuddannet og Ridder af Dannebrog. Johs. Nørregaard Frandsen har i årtier skrevet om bl.a. land- og by i kunstens verden, senest i værket Hvor ligger provinsen? der udkom på Gads Forlag tidligere i år.

VIDEN TIL TIDEN: Hvor ligger provinsen? Den evige kamp mellem land og by
Foto: David Binzer, SDU

Holdinfo

Hold: 1198

Startdato: mandag d. 30. oktober 2023

Slutdato: mandag d. 30. oktober 2023

Tidspunkt: Kl. 18:15 - 20:00

Varighed: 1 mandag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
mandag d. 30. oktober 2023 Kl. 18:15 - 20:00

Sted: Søndre Campus - Islands Brygge St. (Metro) Njalsgade 74-76, 2300 Kbh. S Lokale: 9A.0.01 (bygning 9A, stuen)

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.