Kurv
0
Samfund

VIDEN TIL TIDEN: Konspirationsteorier og det amerikanske præsidentvalg

Ved lektor Kasper Grotle Rasmussen, SDU

Slog Deep State John F. Kennedy ihjel og forsøger den nu at begå justitsmord på Donald Trump?

Står Big Pharma og Bill Gates bag COVID-19-pandemien, og har våbenindustrien og korrupte politikere startet krigen i Ukraine? Det er – utroligt nok - nogle af de spørgsmål, der optager dele af det amerikanske vælgerkorps forud for præsidentvalget i 2024.

Konspirationsteorier handler om magt og afmagt, om et ’dem’ og ’os’, og de har fyldt i amerikanernes sind siden nationens fødsel. Men hvor stammer de egentlig fra, er de en trussel mod fremtidens demokrati, og hvad kan vi lære om os selv og vores samfund ved at tage teorierne seriøst og gå i dialog med ’sølvpapirshattene’?

Forelæsningen tager udgangspunkt i konspirationsteoriernes historie og betydning i USA, men vil også komme ind på teoriernes fremmarch i det danske samfund. Der bliver rig mulighed for at kommentere og stille spørgsmål undervejs.

 

Kasper Grotle Rasmussen er lektor i amerikansk historie på Center for Amerikanske Studier, SDU, hvor han forsker i amerikansk politik og konspirationsteorier i USA og Danmark. Han formidler ofte sin viden som ekspert i medierne og gennem foredrag. I 2021 var han medforfatter til værket Conspiracy Theories and the Nordic Countries (Routledge).

VIDEN TIL TIDEN: Konspirationsteorier og det amerikanske præsidentvalg

Holdinfo

Hold: 1195

Startdato: tirsdag d. 28. november 2023

Slutdato: tirsdag d. 28. november 2023

Tidspunkt: Kl. 18:15 - 20:00

Varighed: 1 tirsdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
tirsdag d. 28. november 2023 Kl. 18:15 - 20:00

Sted: Søndre Campus - Islands Brygge St. (Metro) Emil Holms Kanal 2-8, 2300 Kbh. S Lokale: 23.0.49 (bygning 23, stuen)

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.