Kurv
0
Psykologi

Skizofreni - en gådefuld lidelse

Ved specialpsykolog, ph.d. og postdoc Maja Zandersen, Psykiatrisk Center Glostrup og Center for Subjektivitetsforskning, KU

Skizofreni er en kompleks og på mange måder gådefuld lidelse. Denne forelæsning stiller skarpt på skizofreniens fænomenologi, dvs. hvordan det opleves at lide af skizofreni. Gennem mere end 100 år har psykiatere, filosoffer og psykologer forsøgt at afdække og beskrive skizofreniens kerne fra et fænomenologisk perspektiv – en tilgang, der supplerer nutidig skizofreniforskning med viden om skizofreni som andet og mere end en "hjernelidelse". Der peges i stedet på en fundamental og pinefuld forstyrrelse i selvoplevelsen og relationen til omverdenen som det mest gennemgående træk ved skizofreni. Der er tale om en ustabilitet i selvet forstået som det ”jeg”, der binder mine oplevelser sammen og gør dem til netop ”mine” oplevelser. Forelæsningen henvender sig til alle, der har berøring med skizofreni eller vil lære mere om lidelsen.

Skizofreni - en gådefuld lidelse

Kursusinfo

Hold: 1122

Startdato: torsdag d. 6. oktober 2022

Slutdato: torsdag d. 6. oktober 2022

Tidspunkt: Kl. 18:15 - 20:00

Varighed: 1 torsdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
torsdag d. 6. oktober 2022 Kl. 18:15 - 20:00

Sted: Folkeuniversitetet, Gammel Strand St. (Metro), Læderstræde 34, 2., 1201 Kbh. K Lokale: Auditoriet

Pris: Kr. 200,-

Det maksimale antal der kan tilmeldes er 6

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.