OBS: Vi holder fortsat lukket for undervisning og personlig betjening. Vi arbejder på spændende alternativer i april! Læs mere
Kurv
0
Sundhed

Fake news og sundhed

Ved lektor, ph.d. Claus Desler, KU, postdoc, ph.d. Jon Durhuus, Klinisk forskningsafdeling, Hvidovre hospital, og postdoc, ph.d. Victoria Bjerregaard, Kennedy Centret

Vi lever i en tid, hvor alle kan tilgå videnskabelige opdagelser på internettet og i medierne, diskutere dem og have egne meninger om dem. Data kan dog oftest tolkes på flere måder, og desværre ser man nogle gange, at en pseudovidenskabelig tolkning vinder frempas. Det kan skyldes, at den er mere spændende end andre, men det kan også skyldes et helt specielt politisk eller monetært formål.
I denne forelæsningsrække vil vi dykke ned i nogle af disse tilfælde, hvor forskningsresultater fra sundhedsområdet er blevet fordrejet, se på, hvad der var årsagen, samt hvilken effekt det havde på vores samfund. Vi skal bl.a. se på vaccinationsfrygt, evigt-ung medicin og fantastiske kostråd.

1. Pseudovidenskab og det evige liv (CD)
2. Fake news og sundhed (JD)
3. COVID-19, chloroquine, blegemiddel, fup og fakta (VB)

 

Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte kurser og forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.

Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på www.fukbh.dk/databeskyttelse 

Fake news og sundhed

Kursusinfo

Hold: 1106

Startdato: mandag d. 12. april 2021

Slutdato: mandag d. 26. april 2021

Tidspunkt: Kl. 18:15 - 20:00

Varighed: 3 mandage

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
mandag d. 12. april 2021 Kl. 18:15 - 20:00
2. undervisningsgang
mandag d. 19. april 2021 Kl. 18:15 - 20:00
3. undervisningsgang
mandag d. 26. april 2021 Kl. 18:15 - 20:00

Sted: Folkeuniversitetet, Gammel Strand St. (Metro), Læderstræde 34, 2., 1201 Kbh. K Lokale: Auditoriet


Lukket for tilmelding

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.