Kurv
0
Sundhed

Hvad døde de danske konger af? (B)

Ved professor em. og retsmediciner, dr. med. Jørgen Lange Thomsen

Det er en udbredt opfattelse, at de kongelige havde et voldsomt forbrug af alkohol, og ved begravelsen af Frederik den 2. blev det sagt, at han kunne have levet i mange år endnu, hvis ikke han havde indtaget så meget alkohol. Men det er ikke sandt!

Retsmediciner Jørgen Lange Thomsen vil beskrive resultaterne af sin undersøgelse af dødsårsagerne hos de danske konger, begyndende med Harald Blåtand.

Der er et påfaldende mønster i dødsfaldene blandt kongerne før Christian den 1. Det har givet anledning til en teori om en medfødt dødelig lidelse, som forsvinder, da kongernes arvemasse stort set udskiftes totalt med indsættelse af den første Oldenborger.

Dødsårsagerne gennemgås hos Harald Blåtand, Harald Hen, Knud den Store, Knud den Hellige, Erik Klipping, Frederik den 2., Christian den 5., Christian den 7. Frederik den 6., Christian den 8. Frederik den 8. m.fl.

Hvad døde de danske konger af? (B)
Christian d. 7. Alexander Roslin 1772, Frederiksborg Slot

Holdinfo

Hold: 1424

Startdato: lørdag d. 2. december 2023

Slutdato: lørdag d. 2. december 2023

Tidspunkt: Kl. 12:15 - 16:00

Varighed: lørdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
lørdag d. 2. december 2023 Kl. 12:15 - 16:00

Sted: Søndre Campus - Islands Brygge St. (Metro) Emil Holms Kanal 2-8, 2300 Kbh. S Lokale: 24.4.01 (bygning 24, 4.sal)

Pris: Kr. 260,-

Det maksimale antal der kan tilmeldes er 6

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.