Kurv
0
Sundhed

Medicinske selveksperimenter: Om mennesker, der bruger sig selv i videnskabens navn

Ved lektor, ph.d. Peter Nejsum, Aarhus Universitet

Nysgerrighed er en stor drivkraft inden for videnskaben. Hvad sker der hvis? Hvordan kan det være? Forbløffende mange danskere bidrager også til ny viden ved at deltage i forskningsprojekter. Men hvor langt vil du gå for videnskabens skyld?

Til denne forelæsning vil Peter Nejsum fortælle om videnskabsfolk, som i tidens løb har taget et ekstraordinært skridt i forsknings navn. De har eksperimenteret på egen krop ved at udsætte sig selv for alverdens genvordigheder og livstruende forsøg. Det har medført en række nye opdagelser, og nogle endda så store at det har medført den fornemmeste pris inden for videnskaben, Nobelprisen. Til forelæsningen vil Peter Nejsum også komme ind på, hvorfor og hvordan han har brugt sig selv i forskningens navn, og nogle af de etiske aspekter der er, ved at eksperimentere på egen krop.

Medicinske selveksperimenter: Om mennesker, der bruger sig selv i videnskabens navn
Lavoisier in his laboratory conducting an experiment on the respiration of a man resting. Photogravure after M.A.P. Lavoisier. Wellcome Collection

Kursusinfo

Hold: 1090

Startdato: tirsdag d. 1. marts 2022

Slutdato: tirsdag d. 1. marts 2022

Tidspunkt: Kl. 16:00 - 17:45

Varighed: 1 tirsdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
tirsdag d. 1. marts 2022 Kl. 16:00 - 17:45

Sted: Studieskolen, Gothersgade 14, 1. sal, 1123 København K Lokale: Lokale 103 (1. sal)

Pris: Kr. 200,-

Det maksimale antal der kan tilmeldes er 6

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.