Kurv
0
Sundhed

Mikrokosmos/makrokosmos - ny videnskab om verden i kroppen og kroppen i verden

Ved museumsinspektør, ph.d. Adam Bencard, Medicinsk Museion og museumsinspektør, cand.mag. Malthe Boye Bjerregaard, Medicinsk Museion

Bliv klogere på et af de store spørgsmål i ny medicinsk forskning: Den menneskelige krops forbundethed med sin omverden. En forbundethed som både går ’nedad’ til den mikrokosmiske verden af bakterier, virusser, svampe og andre mikroorganismer, der lever i os og omkring os, og ’opad’ til de makrokosmiske planetariske systemer, der udgør rammerne for vores arts eksistens og vores daglige liv.
Vi undersøger denne forbundethed gennem fire udvalgte højaktuelle videnskabelige forskningsfelter – kronobiologi, mikrobiomforskning, astrobiologi og epigenetik – med det sigte, at deltagerne forholder sig til de store spørgsmål om vores levevis og kropslige eksistensvilkår, som disse forskningsfelter rejser. Forelæsningerne blander historie, filosofi, kunst og videnskab, og er en del af et større formidlingsprojekt, der udmunder sig i en stor udstilling på Kunsthal Charlottenborg i efteråret 2021.

Bemærk: Museet befinder sig i en bygning med mange trapper og desværre uden lift eller elevator

Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte kurser og forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.

Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på www.fukbh.dk/databeskyttelse

 

Mikrokosmos/makrokosmos - ny videnskab om verden i kroppen og kroppen i verden

Kursusinfo

Hold: 1060

Startdato: tirsdag d. 3. november 2020

Slutdato: tirsdag d. 24. november 2020

Tidspunkt: Kl. 13:15 - 15:00

Varighed: 4 tirsdage

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
tirsdag d. 3. november 2020 Kl. 13:15 - 15:00
2. undervisningsgang
tirsdag d. 10. november 2020 Kl. 13:15 - 15:00
3. undervisningsgang
tirsdag d. 17. november 2020 Kl. 13:15 - 15:00
4. undervisningsgang
tirsdag d. 24. november 2020 Kl. 13:15 - 15:00

Sted: Medicinsk Museion Bredgade 62, 1260 Kbh. K


Lukket for tilmelding

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.