Folkeuniversitetet holder lukket onsdag d. 7/6
Kurv
0
Sundhed

Sundhed set fra dine tarme. Det meste handler om kosten!

Ved professor, cand.techn.al., ph.d. Dennis Sandris Nielsen, KU

Samspillet mellem mennesket og vores tarmmikrobiom har stor betydning for vores sundhed, men også for udvikling af en række sygdomme. Vores kost er den største enkeltfaktor i forhold til sammensætningen og funktionen af vores tarmmikrobiom, men også mange andre miljøfaktorer spiller ind. Gennem de sidste 10-15 år har vi fået meget mere viden om, hvordan tarmsystemet påvirker vores sundhed, og hvilken rolle det spiller i forhold til udvikling af metaboliske sygdomme som overvægt, autoimmune sygdomme som astma og en række andre dårligdomme. I denne forelæsning gives et overblik over, hvordan tarmmikrobiom-ubalancen kan lede til sygdom, hvordan vores kost påvirker vores tarmmikrobiom, og til slut gives eksempler på, hvordan vores tarmmikrobiom kan manipuleres i en positiv retning.

 

Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.
Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på www.fukbh.dk/databeskyttelse

Sundhed set fra dine tarme. Det meste handler om kosten!

Holdinfo

Hold: 1404

Startdato: tirsdag d. 10. oktober 2023

Slutdato: tirsdag d. 10. oktober 2023

Tidspunkt: Kl. 18:15 - 20:00

Varighed: tirsdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
tirsdag d. 10. oktober 2023 Kl. 18:15 - 20:00

Sted: Søndre Campus - Islands Brygge St. (Metro) Emil Holms Kanal 2-8, 2300 Kbh. S Lokale: 23.0.49 (bygning 23, stuen)

Tilmelding åbner 12/6 kl. 10

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.