Kurv
0
Sundhed

Temalørdag: Den sunde aldring

Ved lektor og læge, ph.d. Charlotte Juul Nilsson, KU, neurolog, cand.scient. Peter Roos, Neurocentret, Rigshospitalet og dr.med. Henning Kirk 

Denne lørdag sætter vi fokus på den sunde aldring: Kom med når tre af Danmarks førende forskere stiller skarpt på nogle af de faktorer, der har betydning for en sund alderdom. 

Program:
10.15-11:00: Social aktivitet og sund aldring (CJN)*
11.00-11.15: Pause
11.15-12.00: Viden om demens – forebyggelse og håndtering (PR)**
12.00-12.45: Frokost
12.45-13.30: Aldring, hjerne og sundhed. Samspillet mellem motorik, emotion og kognition (HK)***
13.30-13.45: Pause
13.45-14.30: Fælles paneldebat (CJN,PR og HK)

Forplejning er inkluderet i prisen. 

 

*Social aktivitet og sund aldring
Ved lektor og læge, ph.d. Charlotte Juul Nilsson, KU

Dette oplæg giver et videnskabeligt indblik i, hvordan sociale relationer og social aktivitet former sig for den ældre, danske befolkning, samt hvordan social aktivitet og ensomhed påvirker vores adfærd, helbred og funktion. I forelæsningen diskuteres desuden, hvordan social isolation og ensomhed kan forebygges, og hvad social aktivitet og ensomhed betyder for den måde, vi anskuer sund aldring på.

 

**Viden om demens – forebyggelse og håndtering
Ved neurolog, cand.scient. Peter Roos, Neurocentret, Rigshospitalet

Demens er en fællesbetegnelse for en række aldersrelaterede sygdomme karakteriseret ved vedvarende svækkelse af de mentale funktioner. Alzheimers sygdom er langt den hyppigste årsag til demens, men mange andre hjernesygdomme kan ligge bag.

Statistisk set vil mange af os i løbet af livet vil komme i berøring med sygdommen, enten som pårørende eller som syg, da det anslås, at knap 90.000 danskere har demens.

Oplægget handler om demens som sygdom, og underviseren kommer bl.a. ind på den nyeste forskning om demens, hvad man kan gøre for at forebygge sygdommen, hvad der sker i hjernen, når man rammes af demens, og hvordan man bedst muligt håndterer situationen som pårørende.

 

***Hjernens livskarriere – nyt syn på hjernens aldring
Ved dr.med. Henning Kirk 

Det er en udbredt opfattelse, at hjernen fungerer dårligere med alderen. Opfattelsen er, at vi glemmer navne, ikke kan lære nyt, og at demenssygdommen nærmest skyldes alderen i sig selv. Men der er godt nyt om forskningen om hjernens aldring: Navnehukommenlsen bliver ringere men til gengæld kan livserfaringen gøre os bedre til at erkende mønstre i komplicerede forhold og se sager fra flere sider.

 

Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte kurser og forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.
Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på www.fukbh.dk/databeskyttelse

Temalørdag: Den sunde aldring

Holdinfo

Hold: 1406

Startdato: lørdag d. 25. februar 2023

Slutdato: lørdag d. 25. februar 2023

Tidspunkt: Kl. 10:15 - 14:30

Varighed: 1 lørdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
lørdag d. 25. februar 2023 Kl. 10:15 - 14:30

Sted: Søndre Campus - Islands Brygge St. (Metro) Emil Holms Kanal 2-8, 2300 Kbh. S Lokale: 23.0.50 (bygning 23, stuen)

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.