OBS: Vi holder fortsat lukket for undervisning og personlig betjening. Vi arbejder på spændende alternativer i april! Læs mere
Kurv
0
Sundhed

Vin og sundhed, smag og nydelse

Ved dr.med. Henning Kirk og sommelier og cand.it. Eva Marie Tang Kirk

Siden oldtiden har man ment, at vin var godt for sundheden. De sidste 20 år har lægevidenskaben underbygget den opfattelse, at et mådeholdende forbrug af alkohol gavner helbredet, om end der ikke er enighed om, hvorvidt effekten af dette skyldes selve alkoholen eller vinens polyfenoler.

Bliv klogere på forskningen om vin og sundhed, der ligger bag det gode råd om at nyde et godt glas vin. Vi kommer også ind på bl.a. polyfenoler og tanniner i forskellige vintyper, hvordan man får et godt sprog for duft og smag i vin, samt hvorfor vores erindringer er tæt forbundne til dufte.

Vi er far og datter; hhv. aldrings og hjerneforsker, dr.med. Henning Kirk og sommelier Eva Marie Tang Kirk.

Vi serverer forskellige vine undervejs.

1. Forklaring på vinens sundhed: Alkohol eller polyfenoler?
2. Hjernens sprog for vin: At sætte ord på vinens duft og smag
3. Vin er alderdommens mælk. At huske aromaer

 

Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte kurser og forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.

Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på www.fukbh.dk/databeskyttelse 

Vin og sundhed, smag og nydelse

Kursusinfo

Hold: 1109

Startdato: onsdag d. 3. marts 2021

Slutdato: onsdag d. 17. marts 2021

Tidspunkt: Kl. 18:15 - 20:00

Varighed: 3 onsdage

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
onsdag d. 3. marts 2021 Kl. 18:15 - 20:00
2. undervisningsgang
onsdag d. 10. marts 2021 Kl. 18:15 - 20:00
3. undervisningsgang
onsdag d. 17. marts 2021 Kl. 18:15 - 20:00

Sted: Søndre Campus - Islands Brygge St. (Metro) Karen Blixens Plads 8, 2300 Kbh. S Lokale: 15A.2.13 (bygning 15, 2. sal)

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.