OBS: Vi holder fortsat lukket for undervisning og personlig betjening. Vi arbejder på spændende alternativer i april! Læs mere
Kurv
0
Tro og eksistens

Ånden i naturen - Kristendom og naturvidenskab

Ved seniorforsker, ph.d. Jens Olaf Pepke Pedersen, DTU

Naturvidenskaben har flyttet mennesket først fra en plads i Universets centrum og siden som slutmålet for livets udvikling.

I denne forelæsningsrække vil vi se på nogle af de store sammenstød mellem kristendom og naturvidenskab, som ofte bliver fremhævet af eftertiden, men som i samtiden ikke blev opfattet som en større konflikt. Tværtimod fandt mange forskere inspiration i kristendommen. For eksempel mente H. C. Ørsted, at hele tilværelsen var en åbenbaring af guddommelig fornuft – Guds ånd gennemstrømmede naturen og derfor kunne naturforskeren læse Guds tanker med skaberværket.

Naturvidenskab og kristendom giver svar på forskellige spørgsmål, og i forelæsningsrækken vil vi se på, hvordan kristen forkyndelse om skabelse kan være meningsfuld uden at konkurrere med en videnskabelig årsagsforklaring.

Ånden i naturen - Kristendom og naturvidenskab

Kursusinfo

Hold: 1091

Startdato: tirsdag d. 6. april 2021

Slutdato: tirsdag d. 13. april 2021

Tidspunkt: Kl. 16:00 - 17:45

Varighed: 2 tirsdage

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
tirsdag d. 6. april 2021 Kl. 16:00 - 17:45
2. undervisningsgang
tirsdag d. 13. april 2021 Kl. 16:00 - 17:45

Sted: Studieskolen, Gothersgade 14, 1. sal, 1123 København K Lokale: Lokale 103 (1. sal)

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.