Kurv
0
Tro og eksistens

Eksistens og ny mening i tilværelsen

Ved lektor, ph.d. Peter Birkelund Andersen, KU, lektor, ph.d. Brian A. Jacobsen, KU og lektor, ph.d. Peter la Cour, KU

Covid-19 pandemien ramte det danske samfund hårdt i marts 2020, og selvom ’vi’ på mange måder er kommet igennem, så har det skrammet det danske tillidssamfund og mange mennesker har lidt under nedlukningerne.

Omkring 1/3 af befolkningen greb til gamle, som nye former for ritualer. Nogle optrappede de private religiøse aktiviteter, da de ikke kunne deltage i offentlige ritualer, andre var med i nyetablerede aktiviteter som fællessang; som vi kan konstatere virkede samlende på befolkningen.

Hvis man opfatter religion som en ressource - et repertoire, hvorfra individ og fællesskab kan hente trøst og svar på tilværelsens udfordringer - så er det tilsyneladende ikke en ressource, som mange danskere har taget i anvendelse under coronakrisen. Undersøgelsen fortæller en tydelig historie, om tillid til videnskaben og velfærdsstaten.

Mange blev sat af og oplevede en eksistentiel krise, der ledte til svækket psykisk velbefindende og i næste led til helbredssvækkelse; andre nogle tog krisen på sig på en for dem konstruktiv og positiv måde.

Forelæsningerne bygger bl.a. på besvarelserne af et spørgeskemaer indsamlet i løbet af 2020.

Eksistens og ny mening i tilværelsen

Kursusinfo

Hold: 1066

Startdato: lørdag d. 9. oktober 2021

Slutdato: lørdag d. 9. oktober 2021

Tidspunkt: Kl. 10:00 - 15:45

Varighed: 1 lørdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
lørdag d. 9. oktober 2021 Kl. 10:00 - 15:45

Sted: Studieskolen, Gothersgade 14, 1. sal, 1123 København K Lokale: Lokale 103 (1. sal)

Pris: Kr. 390,-

Det maksimale antal der kan tilmeldes er 6

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.