OBS: Vi holder fortsat lukket for undervisning og personlig betjening. Vi arbejder på spændende alternativer i april! Læs mere
Kurv
0
Tro og eksistens

Magi: At manipulere med verden

Ved lektor emeritus Jørgen Podemann Sørensen, Københavns Universitet

Oldtiden og middelalderen havde magiske formler til alt: Bekæmpelse af sygdom, beskyttelse mod fjender, tyve, hekse og farlige dyr, men også til at vække kærlighed, slippe af sted med en slyngelstreg eller få en gud at se.

Endnu på første verdenskrigs slagmarker fandt man trylleformler mod fjendens kugler hos døde soldater; de havde ikke virket. Men hvordan tænkte man sig egentlig, at magien virkede? Det røber formlerne faktisk selv, og i løbet af en lørdag skal vi – i et udvalg af trylleformler, der udleveres på holdet - se, at oldtidens ægyptere, babyloniere, grækere og romere og det senere Europas kristne i princippet betjente sig af de samme eller meget lignende virkemidler. Det kunne bl.a. være små fortællinger, myter eller legender, eller tekster lånt fra tempelkulten eller kirken.

Magi: At manipulere med verden

Kursusinfo

Hold: 5048

Startdato: lørdag d. 20. marts 2021

Slutdato: lørdag d. 20. marts 2021

Tidspunkt: Kl. 10:00 - 15:45

Varighed: 1 lørdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
lørdag d. 20. marts 2021 Kl. 10:00 - 15:45

Sted: Studieskolen, Gothersgade 14, 1. sal, 1123 København K Lokale: Lokale 101 (1. sal)

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.