Kurv
0
Tro og eksistens

Nordisk mytologi for børn

Ved områdeansvarlig, cand.mag. Laurent Mazet, rekonstruktionstræhåndværker Lucas Overvad, områdeansvarlig, cand.mag. Peter Roland Christensen og cand.mag. Martin Solhav, alle fra Sagnlandet Lejre

Nordisk mytologi kender vi som gode historier om de gamle guder. Men myterne er samtidig et blik ind i vores forfædres forståelse af, hvordan verden hang sammen.

Op igennem tiden var det forskellige guder, der var vigtige. I jernalderen var vanerne Nerthus og Njord, forældre til Freja og Frej, de vigtigste. De var frugtbarhedsguder og grundlæggende for jernalderens samfund. I vikingetiden ændrede samfundets opbygning sig og vi gik fra jernalderens landsbysamfund til et mere klasseinddelt samfund med konge, adel og bønder. Her blev aserne Thor og Odin de vigtigste guder. De stod for visdom og styrke, som var vigtige for de regerende vikinger.

Weekendforløbet om guderne i jernalderen og vikingetiden foregår i Sagnlandet Lejres rekonstruerede miljøer. Om lørdagen går vi i jernalderlandsbyen og offermosen. Om søndagen går vi i Kongehallen.

Anbefalet aldersgruppe: 6 år og opefter

Nordisk mytologi for børn
Kongehallen i Sagnlandet Lejre

Kursusinfo

Hold: 1245

Startdato: lørdag d. 8. oktober 2022

Slutdato: søndag d. 9. oktober 2022

Tidspunkt: Kl. 09:45 - 12:00

Varighed: lør-søn

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
lørdag d. 8. oktober 2022 Kl. 09:45 - 12:00
2. undervisningsgang
søndag d. 9. oktober 2022 Kl. 09:45 - 12:00

Sted: Sagnlandet Lejre, Slangealleen 2, 4320 Lejre

Udsolgt

Få besked hvis der bliver plads

Indtast din e-mail, og du vil få besked, hvis der kommer afbud eller der åbnes op for flere pladser.

Du er nu tilmeldt, og vil få besked hvis der åbnes op for yderligere pladser

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.