Kurv
0
Tro og eksistens

Nordisk mytologi for børn

Ved områdeansvarlig, cand.mag. Laurent Mazet, rekonstruktionstræhåndværker Lucas Overvad, områdeansvarlig, cand.mag. Peter Roland Christensen og cand.mag. Martin Solhav, alle fra Sagnlandet Lejre

Nordisk mytologi kender vi som gode historier om de gamle guder. Men myterne er samtidig et blik ind i vores forfædres forståelse af, hvordan verden hang sammen.

Op igennem tiden var det forskellige guder, der var vigtige. I jernalderen var Nerthus og Tyr de vigtigste guder. De var frugtbarhedsguder og grundlæggende for jernalderens samfund. I vikingetiden ændrede samfundets opbygning sig og vi gik fra jernalderens landsbysamfund til et mere klasseinddelt samfund med konge, adel og bønder. Her blev aserne Thor og Odin de vigtigste guder. De stod for visdom og styrke, som var vigtige for de regerende vikinger.

Weekendforløbet om Nordisk Mytologi i jernalderen og vikingetiden foregår i Sagnlandet Lejres rekonstruerede miljøer. Om lørdagen går vi i jernalderlandsbyen og offermosen. Om søndagen går vi i Kongehallen.

Anbefalet aldersgruppe: 6 år og opefter. Børn skal ledsages af en voksen.

Bemærk: Prisen er pr. person, voksne skal således også betale

Nordisk mytologi for børn

Holdinfo

Hold: 1310

Startdato: lørdag d. 22. april 2023

Slutdato: søndag d. 23. april 2023

Tidspunkt: Kl. 09:45 - 12:00

Varighed: lør-søn

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
lørdag d. 22. april 2023 Kl. 09:45 - 12:00
2. undervisningsgang
søndag d. 23. april 2023 Kl. 09:45 - 12:00

Sted: Sagnlandet Lejre, Slangealleen 2, 4320 Lejre

Pris: Kr. 550,-

Det maksimale antal der kan tilmeldes er 6

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.