Kurv
0

Bliv klogere i april


Vi er allerede godt i gang med forårssemesteret, men der venter heldigvis stadig en masse spændende kurser og forelæsninger de kommende måneder, hvor du kan blive klogere på alt fra frøplanternes liv til Bjarke Ingels univers. Her kan du se et udvalg:

Orwell forever
Få af det 20. århundredes europæiske forfattere var så optaget af politisk og ideologisk undertrykkelse som engelske George Orwell – og så fremragende til at udtrykke sig om det. I denne forelæsning stiller litteraturredaktør Jes Stein Pedersen fra Politiken skarpt på Orwell og nogle af hans værker som General Napoleon og 1984, der er brændende aktuelle den dag i dag. 

Frøplanternes liv
I denne forelæsningsrække bliver du klogere på frøplanterne, der gennem evolutionen har udviklet forskellige former for spredning af deres afkom. Hør bl.a. om, hvordan vi mennesker påvirker planternes spredning. 

Hovedtemaer i Kierkegaards eksistentielle teologi
Søren Kierkegaard var både en filosofisk forfatter og en teologisk tænker. I fem forelæsninger sætter Kasper Lysemose fokus på det sidste, når han ser på fem hovedtemaer i fem vigtige tekster: Døden, troen, paradokset, viljen og kærligheden. 

Sandhedsministeriet
Med udgangspunkt i udgivelsen Sandhedsministeriet vil professor Vincent F. Hendricks vise, hvordan de sociale platforme administrerer tidens fakta, følelser og fortællinger og hvordan de i praksis kan styre, hvad vi opfatter som sandt og falsk, rigtigt og forkert, grimt og smukt – online såvel som offline.

Litterære klassikere fra Odysseen til Ulysses
Gennem fem forelæsninger guider ph.d. Benjamin Boysen dig rundt i en række af litteraturhistoriens absolutte hoved- og mesterværker: Odysseen, Den guddommelige komedie, Hamlet, Syndens blomster og Ulysses. Der forudsættes ikke noget forhåndskendskab til værkerne – kun nysgerrig­hed og eventyrlyst!

Cate Blanchett
Den 52-årige, australsk fødte Cate Blanchett har skabt sig et stjernenavn på film med nuancerede og kraftfulde præstationer i bl.a. Elizabeth, The AviatorRingenes Herre-filmene, Blue Jasmine, Notes on a Scandal og Carol. På dette weekendkursus sætter Jan Eastwood Mouritzen fokus på den dobbelte Oscarvinder. 

Bjarke Ingels: Danmarks første oplevelses-arkitekt?
Bjarke Ingels afspejler fundamentale brud i nutidig arkitektur og byplanlægning og har på rekordtid opnået en central position i dansk og international arkitektur. Via et mix af forelæsninger og

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.