Kurv
0
Carsten Fenger-Grøndahl er ny rektor

Carsten Fenger-Grøndahl er ny rektor

Carsten Fenger-Grøndahl bliver ny rektor for Folkeuniversitetet i København

Det bliver Carsten Fenger-Grøndahl, der tiltræder som ny rektor ved Folkeuniversitetet i København pr. 1. april. Carsten Fenger-Grøndahl kommer fra en stilling som adm. direktør på Aarhus Universitetsforlag, som han gennem de sidste 10 år har stået i spidsen for at udvikle til et mediehus, der formidler viden både i bogform og via husets eget radioproduktionsselskab og nyhedsmedie samt gennem partnerskaber med aviser, teatre, fagforeninger m.m. Carsten Fenger-Grøndahl er 52 år og har i hele sin karriere beskæftiget sig med vidensformidling i forskellige formater.

 

“Jeg er utrolig glad for, at det er lykkedes at tiltrække et så stærkt kort til rektorstillingen. Vi lever i en tid med alvorlige kriser og en teknologisk udvikling i højt tempo. Vores verden forandrer sig, og der er mere end nogensinde behov for formidling af viden på højt niveau. Folkeuniversitetet har et kæmpe potentiale for at udvikle sin status som central aktør i folkeoplysningen, og jeg er sikker på, at vi med Carsten Fenger-Grøndahl i spidsen både kan fastholde de aktiviteter, vi allerede har succes med, og samtidig udvikle nye formater og nå større dele af befolkningen. Jeg glæder mig meget til samarbejdet i de kommende år”, udtaler Else Sommer, der er forperson for bestyrelsen.

 

Også den nye rektor ser frem til samarbejdet og udtaler:

“Folkeuniversitetet i København står et spændende sted med stabil drift, en dygtig stab og gode tilbud om viden til befolkningen, men også med store udviklingsmuligheder. Jeg glæder mig til at bruge alle mine erfaringer med at formidle viden i mange formater og gennem partnerskaber i Folkeuniversitetets tjeneste. Der er mere end nogensinde behov for at bygge en stærk bro mellem universiteterne og befolkningen. Det store oplysningsprojekt kan aldrig aflyses, og med fake news og halve sandheder i omløb og ekko-kamre på sociale medier er det blevet vigtigere end nogensinde at kvalificere samfundsdebatten med troværdig viden bygget på den nyeste forskning.”

 

For mere information kontakt Carsten Fenger-Grøndahl på 29862760 eller Else Sommer på 26339001. 

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.