Kurv
0

Fokus på sundhed og psykologi i foråret


Mental og fysisk sundhed fylder meget i medierne og hos os mennesker. Bliv klogere på hjernen, positiv psykologi, stress, sorg, sund aldring og meget mere, når vi blænder op for en række spændende kurser og forelæsninger i foråret 2021. 

Magt og omsorg i det eksistentielle lederskab (online)
Hvordan håndterer ledere de eksistentielle udfordringer og dilemmaer i organisationer, som ikke er en del af deres officielle jobbeskrivelse, men som alle ledere møder på et eller andet tidspunkt i deres karriere? Lektor, ph.d. Camilla Sløk fra CBS, der også sidder i vores bestyrelse, blænder i januar og februar op for 3 online-forelæsninger, hvor du bliver klogere på eksistentialistiske tænkning med udgangspunkt i Martin Luther, Søren Kierkegaard og Jean-Paul Sartre.

Sådan får du en god nattesøvn – de gode råd, og dét der gør hele forskellen (online)
Forskningen viser, at over halvdelen af den danske befolkning ikke får den søvn de har brug for. I denne online-forelæsning i januar giver søvn- og drømmeforsker Michael Rohde dig en række konkrete og meget lavpraktiske råd - hvilket for de fleste ikke er de gængse ”sov godt”-råd.

Jagten på det gode liv
Hvad er det gode liv? Mange har en hverdag fyldt med stress, forandringer, øget digitalisering og bekymringer. Er der en vej til at håndtere de negative tanker, og hvad skal der til for at ændre sin adfærd? Vær med når tre eksperter over tre tirsdage i februar gør dig klogere på dette. 

Invester i livet: Lev og tænk enkelt
Forelæserne Jane Bækgaard og Pernille Wahlgren vil denne aften i februar med udgangspunkt i livsfilosofien ”Lev & tænk enkelt” give dig råd om at forholde dig åbent til dit liv, dine tanker og dit forbrug. Det er en ”stop-op-aften”, hvor du ser din levevis efter i sømmene og sætter fokus på dine drømme og ønsker. 

Rundt om psykologien
Bliv introduceret til psykologiens teorier om menneskets tanke-, følelses- og handlingsliv. I fire forelæsninger introducerer forelæserne en række nedslag i nogle væsentlige områder som udviklingspsykologi, neuropsykologi og personlighedspsykologi. Bliv klogere på dig selv, og få en bedre forståelse og respekt for menneskers forskelligheder.

Vin og sundhed, smag og nydelse
Bliv klogere på forskningen om vin og sundhed, der ligger bag det gode råd om at nyde et godt glas vin, når hjerneforsker Henning Kirk og sommelier Eva Marie Tang Kirk byder velkommen til tre forelæsninger i marts. De kommer ind på bl.a. polyfenoler og tanniner i forskellige vintyper, hvordan man får et godt sprog for duft og smag i vin, samt hvorfor vores erindringer er tæt forbundne til dufte. Der serveres forskellige vine undervejs. 

Sundhed og fedtforbrænding - hvad er effekten af træning?
Er det sundt at være god til at forbrænde fedt? Kan man blive for gammel til at træne? Og hvad sker der med kroppen, hvis man helt lader være? Professor Wulff Helge sætter fokus på disse og mange flere spørgsmål i en forelæsning i marts. 

Hvor får vi vores sundhedsviden fra?
Hvordan og hvorfor får fake news og konspirationsteorier fodfæste blandt befolkningen i det 21. århundrede? Hvor i informationskæden af formidling af viden og sundhed ligger problemet? I dette debatarrangementet i marts, der er et samarbejde mellem tænketanken JOHO og Folkeuniversitetet, kan du bl.a. møde tv-læge og journalist Peter Qvortrup Geisling.  

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.