Kurv
0

Hold med start i oktober


Semestret er startet, men det betyder ikke, at alle vores hold er begyndt endnu. I oktober blænder vi op for en række spændende kurser og forelæsninger, hvor du blandt andet kan blive klogere på det danske sprog, hjerneforskning og naturterapi samt H.C. Ørsteds teorier. 

Hold 1030 - Samfundsøkonomiske kriser i fortid og nutid
I denne forelæsningsrække gennemgår professor em. Jesper Jespersen nogle af de mest markante økonomiske kriser gennem de seneste 100 år med fokus på dansk økonomi.

Hold 1037 - De store enere - dansk kultur- og åndshistorie fra Søren Kierkegaard til Lars von Trier
Det er ikke nemt at være et geni. Om vi taler Kierkegaard, H.C. Andersen eller Blixen, så var de konstant i slagsmål med sig selv og omverdenen. Men det er ikke kun i deres kontrærhed, at de ligner hinanden; det gør de også i deres kreative enegang. På dette weekendkursus tegner Jacob Holm en rød tråd igennem de sidste 200 års danske kultur- og åndshistorie.

Hold 5034 - Glenn Close
På dette weekendkursus sætter vores populære filmunderviser Jan Eastwood Mouritzen fokus på Glenn Close (f. 1947), der er en af amerikansk films mest alsidige og respekterede karakterskuespillere.

Hold 5029 - Letbanen - historier på skinner
Kom med på en kulturhistorisk rejse langs letbanen fra DTU til Ishøj, hvor Lene Skodborg sætter fokus på kulturmiljøerne, byplanlægning og identitet, infrastruktur i omegnskommunerne samt bæredygtighed som grundlag fremover. 

Hold 1096 - Det danske sprog i forandring
Hvad betyder vores sprog for os, og hvordan har det udviklet sig gennem tiden? I denne forelæsningsrække dykker Sabine Kirchmeier (tidl. direktør i Dansk Sprognævn) ned i vores forunderlige sprog og ser på, hvordan det er opstået, og hvordan det har udviklet sig.

Hold 1200 - Aktuelle udstillinger, du bør se
Hør om tre vidt forskellige særudstillinger, som kan opleves på egen hånd enten før eller efter undervisningen afhængigt af den enkelte kursusdeltagers ønsker.

Hold 1054 - Giv sorgen ord
Der er megen tabu forbundet med sorg og sorgens liv, men der kan også iagttages en del forandringer i sorgens betydning og udtryk. Forelæserne har med deres forskellige faglige baggrunde betydelig erfaring fra forskning i sorg og det mere personlige, terapeutiske sorgarbejde.

Hold 1059 - Hjernen og naturen
Bliv klogere på, hvad hjerneforskning og naturterapi i fællesskab kan bidrage med for at imødegå den voldsomme stressbølge, der har ramt mange vestlige lande de seneste år.

Hold 1073 - H. C. Ørsted: Fysiker, formidler og filosof
I to forelæsninger belyser Jens Olaf Pepke Pedersen Ørsteds opdagelse, nogle af hans filosofiske og religiøse overvejelser, og hvordan udsigterne er til at finde den endelige forenede teori om alting.

Hold 1083 - Beethoven som inspirator
Ingen anden komponist har haft en større indflydelse på eftertiden end Beethoven. I denne forelæsningsrække præsenteres en række eksempler på komponister og tænkere, der i toner eller på skrift er inspireret af eller forholder sig til den store komponist.

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.