Kurv
0

Mød forskere fra Københavns Universitet på Folkeuniversitetet


Hvert semester byder vores program på en masse spændende forelæsninger med prominente forskere fra Københavns Universitet, der præsenterer højtkvalificeret vidensformidling til vores nysgerrige og videbegærlige kursister. I efteråret 2020 kan du bl.a. blive klogere på bier og biodiversitet, digitale arbejdsmarkeder og russisk samtidskultur. 

Bier og biodiversitet
Ved lektor Hans Henrik Bruun, lektor Lene Sigsgaard og lektor Annette Bruun Jensen. 

Biodiversitet er nedadgående i Danmark. I medierne hører vi om insekternes forsvinden og biernes død. Men hvor slemt står det egentlig til? Hvordan kan udviklingen vendes? Og er der noget vi selv kan gøre?


Muslimernes Muhammad
På denne temalørdag præsenterer professor Jakob Skovgaard-Petersen og lektor Anne Fastrup den historiske Muhammad, og hvordan han er blevet fremstillet gennem tiden. 


Russisk samtidskultur
Ved studielektor Mads Büchert Eskildsen, adjunkt Mikhail Suslov, lektor Vera Skvirskaja og lektor Tine Roesen.

Russisk kultur forbindes traditionelt med klassiske romaner, opera og ballet og måske den modernistiske avantgarde i begyndelsen af 1900-tallet. Men hvad sker der egentlig i russisk kultur i dag? 


Digitale arbejdsmarkeder - fra jobs til opgaver
Vi bevæger os fra en jobøkonomi til en opgaveøkonomi. Det rejser naturligvis spørgsmålet om, hvorvidt vi kan regulere opgaveøkonomien på den måde, som vi har været vant til i den vestlige verden med forhandling af overenskomster og aftaler. Denne aften i september diskuterer lektor Anna Ilsøe muligheder og udfordringer ved en aftaleregulering af opgaveøkonomien på baggrund af konkrete eksempler.


Indblik i Kina
Kina har gennemgået store forandringer i de seneste 40 år. I denne forelæsningsrække fortæller professor Jørgen Delman bl.a. om Kinas politiske kultur samt sociale forandringer og individualisering i Kina. 


Europa i 1945
Ved professor em. Per Øhrgaard, lektor Jørn Boisen, professor Stuart James Ward og seniorforsker Gert Sørensen.

I år er det ’jubilæumsår’ for 1945, og fire eksperter ser i den anledning tilbage på, hvad der skete i dette år politisk og kulturelt i de fire stormagter Tyskland, Frankrig, Storbritannien og Italien efter krigshandlingernes afslutning. 

Hvad skal vi læse af den nyeste litteratur - og hvordan?
Hver bogsæson bringer nye bøger af kendte eller nye forfattere – mens dem fra sidste år og tidligere hurtigt glemmes. Hvad er værd at holde fast i? Lektor Anders Østergaard giver dig overblik og tip om væsentlige forfattere og værker i nyeste tid.

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.