Kurv
0
Nye undervisere på Historie til efteråret

Nye undervisere på Historie til efteråret

Til efteråret kan du opleve en række nye undervisere indenfor Historie-området. Alle har de en spændende faglig baggrund og stor formidlings- og undervisningserfaring, men har ikke tidligere undervist på Folkeuniversitetet i København.

Anne Kirstine Hermann

Med sin forelæsningsrække Imperiets Børn sætter antropologen Anne Kirstine Hermann fokus på et overset kapitel af nyere Danmarkshistorie. Forelæsningerne er baseret på bogen af samme navn (Lindhardt og Ringhof, 2021), der har modtaget prisen som Årets historiske bog 2021. Bogen fortæller for første gang historien om, hvordan danske politikere og embedsmænd i efterkrigsårene besluttede at fordanske Grønland og gøre øen til en dansk landsdel. Anne Kirstine Hermann fortæller på baggrund af sin research i en række arkiver i ind- og udland samt interviews med grønlændere, der oplevede omvæltningerne på egen krop, om én af de mest afgørende perioder i Grønlands historie, om hvad der var på spil for Danmark, og om hvilke konsekvenser det fik for den grønlandske befolkning.

Læs mere om hold 1028: Imperiets børn - Danmarks lynmodernisering og afkolonisering af Grønland.

Therkel Stræde

Therkel Stræde er en af landets mest erfarne og vidende holocaustforskere. Han har gennem flere årtier forsket og undervist i aspekter af 2. Verdenskrig på Syddansk Universitet, skrevet flere bøger og optrådt som ekspert i en lang række sammenhænge. Til efteråret udbyder han to hold om 2. Verdenskrig, der går til det evigt aktuelle emne fra hver sin vinkel. I 80-året for folkedrabets blodigste år, 1942, fokuserer Stræde på det skelsættende år, hvor det så ud som om nazisterne ville vinde krigen og i forelæsningsrækken Medicin i Nazi-Tyskland går han bagom de uhyggelige tanker omkring sundhedspolitik og lægevidenskab, som florerede i Det 3. Rige.

Læs mere om hold 1013: Europa 1942: Folkedrabets blodigste år og hold 1014: Medicin i Nazi-Tyskland.

Pernille Ipsen

Historikeren Pernille Ipsen har nået et stort publikum med bogen Et åbent øjeblik: Da mine mødre gjorde noget nyt (Gyldendal, 2020), hvori hun fortæller historien om det Rødstrømpekollektiv, hvor hun selv levede de første år af sit liv. I sin forelæsningsrække fortæller hun med baggrund i sine omfattende historiske studier historien om den københavnske kvindebevægelse i de afgørende år fra slutningen af 1960'erne til ca. 1980 og trækker tråde op til nutiden.

Læs mere om hold 1006: Rødstrømpebevægelsen - da den moderne kvindebevægelse kom til Danmark.

Tim Slumstrup Aunkilde og Christian Andreas Flensborg

Med de to arkæologer fra Københavns Museum som kyndige guider kan børn fra 6-9 år og deres voksne ledsagere komme med ind i arkæologernes værksted og lære hvordan de finder frem til ny viden om vores fortid. Tim Slumstrup Aunkilde og Christian Andreas Flensborg vil over 3 undervisningsgange demonstrere og instruere i brugen af mikroskop og pincet og give indsigt i, hvordan arkæologerne arbejder.

Læs mere om hold 1013: Arkæologi for børn - bliv laboratoriearkæolog!

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.