OBS: Mandag d. 17. januar åbner vi igen for undervisning og personlig betjening. Der er krav om coronapas og mundbind. Læs mere
Kurv
0

Andreas Marklund

Baggrund

Jeg har en doktorgrad i historie fra European University Institute (EUI) i Firenze og mit faglige revir er nordisk politik og kulturel historie fra den tidligmoderne periode til i dag. Mine rødder er nordsvenske, men jeg har i mange år virket i København, blandt andet som forskningschef ved ENIGMA – Museum for post, tele og kommunikation. Jeg har også forsket og undervist ved forskellige universiteter på begge sider af Øresund, og været Carlsbergstipendiat ved Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot. Jeg har for nylig udgivet bogen Overvågningens historie: Fra sorte kabinetter til digital masseovervågning (Gad, 2020), men jeg har også skrevet bøger og artikler om emner som maskulinitetens historie, krigspropaganda og danskhed i det 20. århundrede. 

 

Hvor længe har du undervist på Folkeuniversitetet

Jeg har undervist på Folkeuniversitetet med jævne mellemrum siden 2015, både i København og andetsteds i landet.

 

Hvad er det bedste ved at undervise på Folkeuniversitetet?

Det er mødet med de glade kursister. At få formidlet sit stof let og åbent til et videbegærligt publikum, er et sandt privilegium for enhver historiker. 

 

Hvis du selv skulle gå til noget på Folkeuniversitetet, hvad skulle det så være?

Så ville jeg helt klart prøve at genopdage min italienske fortid, både sprogligt, kulturhistorisk og gastronomisk.

Andreas Marklund

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.