OBS: Mandag d. 17. januar åbner vi igen for undervisning og personlig betjening. Der er krav om coronapas og mundbind. Læs mere
Kurv
0

Åse Lerche

Baggrund:

Jeg er cand.mag. i tysk og geografi, ligeledes uddannet diplomjournalist, og har boet i Berlin en stor del af mit liv. Det var gennem venner i det oppositionelle miljø i 1980’ernes Østberlin, at min store interesse for Tyskland blev vakt. Siden da er Berlin og Tyskland blevet mit omdrejningspunkt både fagligt og personligt, så jeg har opbygget et enormt reservoir af viden om byen og landet, som jeg elsker at dele ud af: I Det Jødiske Museum i Berlin, hvor jeg er tilknyttet uddannelsesafdelingen, som journalist (bl.a. som live-korrespondent for DR2 Udland) og gennem mit firma Tysklandinformation: I det regi holder jeg foredrag og kurser, og laver byvandringer i Berlin.

Hvor længe har du undervist på Folkeuniversitetet?

Jeg har siden slutningen af 1990’erne holdt kurser og foredrag på Folkeuniversitet om temaer som fx Berlins kulturhistorie, den østtyske statssikkerhedstjeneste eller det storslåede, men også modsætningsfyldte Potsdam.

Hvad er det bedste ved at undervise på Folkeuniversitetet?

Det bedste ved at undervise på Folkeuniversitetet er kursisterne! Det er ganske enkelt en kæmpe glæde at få lov til at stå foran en så nysgerrig, interesseret og motiveret forsamling deltagere!

Hvem er dine kursister typisk?

Mine kursister spænder lige fra folk, der for første gang i deres liv er begyndt at interessere sig for et tysk tema, til deciderede Berlin- eller Tysklandskendere, der enten vil have suppleret deres viden eller sat den ind i en større sammenhæng.

Hvis du selv skulle gå til noget på Folkeuniversitetet, hvad skulle det så være?

Jeg kender Berlins historie som min egen bukselomme, men ville vældigt gerne vide bare halvt så meget om Københavns historie – så et kursus om København vil være min førsteprioritet!

Åse Lerche

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.