Kurv
0

Jesper Jespersen

Jesper Jespersen

Se hvilke hold Jesper Jespersen underviser på her

Baggrund:

Dr.scient.adm., underviser på Roskilde Universitet på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv. 

Se fuldt CV her

Hvor længe har du undervist på Folkeuniversitetet?

Siden 1980 - dog med pauser ind imellem, når jeg har været i udlandet. Min første forelæsningsrække tilbage i begyndelsen af 1980'erne hed simpelthen: Staternes gæld i fortid, nutid og fremtid. De vidensmæssige krav til at forstå overordnede samfundsøkonomiske udfordringer er ikke blevet mindre sidenhen,
så jeg har haft 'hænderne fulde'.

Hvad er det bedste ved at undervise på Folkeuniversitetet?

Den interesse og det engagement jeg møder fra kursisterne. Her er viljen til at forstå ofte komplekse problemer meget motiverende og giver mig et kick.

Hvem er dine kursister  typisk?

Som oftest modne personer med et stærkt ønske om at forstå samfundets (økonomiske) problemstillinger - og tak for det!
Jeg bliver derfor ofte mødt med spørgsmålet: 'Kan det virkelig være rigtigt?', og så følger der et citat fra en højtstående national eller international politiker (eller økonom).

Hvis du selv skulle gå til noget på Folkeuniversitetet, hvad skulle det så være?

Et emne, som jeg er udfordret og fascineret af; men hvor jeg mangler grundlæggende viden og dermed forståelse, som f.eks. astronomi. Og så er det vigtigt at underviseren kan formidle sit stof, gerne lidt
populært, men uden at gå på kompromis med fagligheden - så der bliver plads til den faglige uenighed, der kendetegner enhver levende videnskab! 

Jesper Jespersen

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.