OBS: Mandag d. 17. januar åbner vi igen for undervisning og personlig betjening. Der er krav om coronapas og mundbind. Læs mere
Kurv
0

Jim Nydam Bjerregaard

Baggrund

Jeg er cand.mag. i filosofi, dansk og retorik. Siden 2003 har jeg undervist alle aldre og alle typer i forskellige fag og emner på forskellige uddannelser. For at nævne nogle af dem, så vil jeg fremhæve filosofi, dansk, retorik, oldtidskundskab, sprogfilosofi, digtning, idéhistorie, videnskabsteori, metafysik, viden, tro, religion, etik, eksistentialisme, livsfilosofi, lykke, Kierkegaard, Nietzsche, Løgstrup, pædagogik, dannelse, opdragelse, uddannelse, didaktik osv.

 

Udover at arbejde på Folkeuniversitetet i København, har jeg mit eget firma, Den Praktiske Filosof, hvor jeg er filosofisk, pædagogisk, retorisk og politisk konsulent, jeg er forfatter og oversætter på Eksperimental Forlag – udgiver digte både pr. bog og pr. musik med band, skriver sange til rockmusikere, laver film og hvad jeg ellers har lyst til. Har forskellige baretter, bl.a. pædagogisk-didaktisk udvikling og indflydelse, samt underviser på Nordsjællands Grundskole & Gymnasium.

Hvor længe har du undervist på Folkeuniversitetet?
Siden 2021.

Hvad er det bedste ved at undervise på Folkeuniversitetet?
At det er, hvad jeg vil kalde friere, fordi der – mod lidt driftsnødvendig betaling der ikke udelukker mange økonomisk – er adgang for alle og undervisningen er baseret på den enkeltes, også min som undervisers, lyst. Mange områder i vores samfund er egentlig kun officielt frie. Frihed er jo kun tilfældet, hvis man har mulighederne, kontakterne eller midlerne. Andre uddannelser har f.eks. krav, hvis man skal ind på dem. På Folkeuniversitetet gælder karakter-/eksamensdygtighed, ufrivillighed eller held ikke. Her handler det om glæde og personlig interesse for viden i et dialogisk og ligeværdigt fællesskab, hvor den enkelte får lige det ud af det, som denne vil. Derfor finder der ift. mange andre steder en renere dannelse sted – én, jeg nyder som et oprindelighedens udgangspunkt.

Hvem er dine kursister typisk?
De er som regel modne mennesker med forskellige baggrunde, der er så venlige, engagerede og vidende, at det er den nemmeste gerning i verden at vise min begejstring og få alt fagligt ud sagligt.

Hvis du selv skulle gå til noget på Folkeuniversitetet, hvad skulle det så være?
Så skulle det være dér, hvor de stier fra mine egne interesser og ekspertiser, som jeg selv har etableret via videre og løbende selvstudier, går endnu længere ind i naturvidenskabens landskab.

Jim Nydam Bjerregaard

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.