Kurv
0

Jørgen Stormgaard

Se hvilke hold Jørgen Stormgaard underviser på her

Baggrund:

Jeg er uddannet cand.mag. i fransk og engelsk og har desuden et maîtrise-diplom i filmvidenskab fra Sorbonne-universitetet i Paris. Jeg har siden 1994 undervist i fransk og engelsk på forskellige uddannelsesinstitutioner, bl.a. Københavns Universitet. Siden 1996 har jeg holdt foredrag og kurser om Karen Blixens liv og forfatterskab, og jeg har udgivet i alt fire bøger om dette område.

Hvor længe har du undervist på Folkeuniversitetet?

Jeg har undervist på Folkeuniversitetet i København siden 2005, både i Karen Blixens forfatterskab, fransk litteratur og den franske sangskat.

Hvad er det bedste ved at undervise på Folkeuniversitetet? 

Helt klart kursisterne, der kommer med rige mængder af entusiasme og motivation. Ligesom jeg elsker de at gå i dybden med de temaer, der er omdrejningspunktet for kurset, og det fører til mange interessante diskussioner, ikke mindst for forelæseren.

Hvem er dine kursister typisk?

Typisk er det pensionister, der har tid og overskud til at gå i dybden med det, der optager dem. Men der kommer også yngre mennesker, den yngste af mine nuværende kursister er 25. Deres baggrunde er meget forskellige, men det er oftest folk, der er vant til at læse og meget kulturelt interesserede. Nogle har en særlig viden om emnet på forhånd, andre kommer for at få pirret deres nysgerrighed, og begge dele har sin berettigelse.

Hvis du selv skulle gå til noget på Folkeuniversitetet, hvad skulle det så være?

Jeg drømmer om at følge et kursus i engelsk litteratur med Dorrit Einersen, der var min lærer, da jeg læste engelsk på Københavns Universitet. Desuden kunne jeg godt tænke mig at følge kurser om film, filosofi og teologi.

Jørgen Stormgaard

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.