Kurv
0

Michael Quaade

Baggrund:
Jeg er astrofysiker, cand.scient. i fysik og astronomi fra Københavns Universitet i 1985. I årenes løb har jeg undervist i gymnasiet og været IT-administrator i telefonbranchen. Siden 2015 har jeg varetaget de astronomiske beregninger i Universitetets Almanak, Skriv- og Rejsekalenderen.
Sideløbende med mit erhvervsarbejde har jeg beskæftiget mig med astronomiformidling i et utal af sammenhænge, siden 1999 primært ved Wieth-Knudsen Observatoriet i Tisvilde. Jeg har desuden fem gange været på rejse til totale solformørkelser og skal være faglig rejseleder ved den næste rejse til Mexico i 2024.

Hvor længe har du undervist på Folkeuniversitetet?
Mine første kurser holdt jeg i min studietid i starten af 1980'erne. Det var enkeltforelæsninger og emnekurser om pulserende stjerner, emnet for mit speciale. Siden holdt jeg i en årrække et dobbelt kursus over 24 aftener om en generel indføring i astronomi. I de seneste år har jeg holdt kurset om Orientering på stjernehimlen hvert efterår og enkeltstående kurser og foredrag i samarbejde med bl.a. astronomiforeninger rundt om i landet.

Hvad er det bedste ved at undervise på Folkeuniversitetet?
Det er altid en fornøjelse at opfylde kursisternes videbegær og nysgerrighed. De bedste forelæsninger er, når der kommer gang i en egentlig debat om emnerne. Jeg gør meget ud af at fortælle kursisterne, at dumme spørgsmål er kun dem, der ikke bliver stillet.

Hvem er dine kursister typisk?
Astronomi er et emne, som rigtig mange interesserer sig for på alle måder og niveauer. Det fremgår tydeligt af kursisternes meget alsidige sammensætning. Det kan slet ikke lade sig gøre at definere en typisk kursist.

Hvis du selv skulle gå til noget på Folkeuniversitetet, hvad skulle det så være?
Det skulle nok være andre kurser i astronomi, fysik og beslægtede emner.

Michael Quaade

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.