Kurv
0

Torben Svendrup

Baggrund: 

Ph.d. (historie) fra Købehavns Universitet. Har læst middelalderarkæologi hos prof. Erik Cinthio, Lunds Universitet.

Jeg har skrevet mere end 30 bøger (primært om kultur og mentalitetshistorie) og et utal af faglige artikler. Har aktuelt udgivet bøgerne Når ræven vogter gæs - reformationen i de danske kalkmalerier (2017), Hvorfor er vi "ligestillede" - om reformationen og kvinderne (2017) samt trilogien om middelalderens mystiske verden Magi og Trolddom (2019), Fabelmennesker og Fabeldyr (2020) og Engle og Dæmoner (2021). I februar 2022 udkom min seneste bog Kongelige mord i middelalderen. 

Jeg har medvirket i tv-programmerne De uartige kalkmalerier, Mord i Middelalderen, 1000 års tro og Kongelige eskapader på DR, samt i Ingemann og Kongerækken på TV2, hvor jeg også var historisk konsulent. 

Mine forskningsområder er pt. 'markante kvinder i dansk middelalder' og 'kulturhistorien i kalkmaleriet'.

Hvor længe har du undervist på Folkeuniversitetet?

Siden 2001.

Hvad er det bedste ved at undervise på Folkeuniversitetet?

Friheden til at formidle et stof, som nødvendigvis ikke er eksamensrelevant, men som giver en bedre forståelse af menneskelivet før og nu.

Hvem er dine kursister typisk? 

På dagskurser er det mest folkepensionister, mens det er mere blandet ved aftenundervisning. Generelt er det vidende mennesker, der ikke er bange for at stille krav til undervisningen.

Hvis du selv skulle gå til noget på Folkeuniversitetet, hvad skulle det så være?

Det ville nok være naturfaglige kurser - jeg føler min viden er for tynd dér. Jeg har nok været for meget humanist. 

Torben Svendrup

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.