Kurv
0

Vibeke Sandby

Baggrund
Mag.art. i kunsthistorie, 2007, hvor mit speciale handlede om, hvordan Goethes farvelære stadig er relevant i samtidens maleri. Jeg har en meget broget baggrund som underviser og foredragsholder på flere højskole hen over ca. 8 år. 10 års ansættelse blev det til på SMK og nu er jeg ansat på Willumsens Museum og freelance på Kunstforeningen Gl. Strand. 

Hvor længe har du undervist på Folkeuniversitetet?
Jeg startede i foråret 2019.

Hvad er det bedste ved at undervise på Folkeuniversitetet?
At der er grobund for en spændende dialog mellem kursisterne og mig som underviser/foredragsholder. Derudover er friheden til at undervise i det, jeg brænder for selvfølgelig også af stor betydning og er med til at holde mig ajour med ny viden indenfor kunsten, særligt fra modernismen og op til i dag.

Hvem er dine kursister typisk?
Udpræget tænker jeg, at kursisterne er gået på pension og nu vil bruge tid på at få indsigt i kunst og kultur. Måske kursister, der ønsker viden til at få mere ud af at gå på opdagelse på museer og gallerier i Danmark og på deres rejser.

Hvis du selv skulle gå til noget på Folkeuniversitetet, hvad skulle det så være?
Jeg blev i min specialetid meget optaget af hjerneforskning, så det er klart på min liste, og ellers kulturformidling i emner, hvor jeg ikke er helt optimeret.


Læs mere på Vibeke Sandbys egen hjemmeside

 

Vibeke Sandby

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.