Liza Parnov Ryder

Hold i efteråret 2019: 

Hold 1083: Kristen mystik - fordybelse og himmelspræt

Baggrund: 

Cand. mag., religionshistorie, speciale i Søren Kierkegaard, buddhisme og vestlig mystik.

Hvor længe har du undervist på Folkeuniversitetet?

Siden januar 2014.  

Hvad er det bedste ved at undervise på Folkeuniversitetet?

For mig er det bedste ved at undervise på Folkeuniversitetet i København først og fremmest det at få lov til fortsat at beskæftige mig med emner, jeg brænder for og gerne vil engagere mig i. At jeg selv er uddannet på Københavns Universitet og derfor føler mig hjemme på Folkeuniversitetet er et ekstra plus. Jeg kom sent i gang med at uddanne mig - jeg var fyldt 30, da jeg søgte om optagelse - og jeg er derfor meget bevidst om, at det at få en uddannelse ikke er en selvfølgelighed. Bl.a. derfor sætter jeg stor pris på at få lov at dele min viden med mine kursister. 

Hvem er dine kursister typisk?

På Folkeuniversitetet i København underviser jeg i buddhisme og mystik. Deltagerne er meget forskellige, hvad angår alder og baggrund. Nogle melder sig på baggrund af rejser, de har været på, andre af nysgerrighed, mens andre allerede har et vist kendskab til emnet og ønsker mere dybde. Nogle bruger tid på at læse mellem hver lektion, mens andre ikke rigtigt har tiden til det. Som kursist på Folkeuniversitetet melder man sig jo af lyst, derfor stiller jeg aldrig krav til, at man skal læse lektier. Til gengæld er der altid en del, vi skal nå. Jeg vil gerne have at kursisterne virkelig føler, de får valuta for pengene. 

Hvis du selv skulle gå til noget på Folkeuniversitetet, hvad skulle det så være?

Hvis jeg selv skulle vælge et kursus, ville jeg vælge noget helt uden for mit eget felt. Jeg læser meget filosofi og litteratur og synes, der er rigtig mange gode kurser inden for det felt. Men jeg kunne godt tænke mig at gå til noget, hvor jeg er på helt bar bund. Jeg synes Folkeuniversitet er en fantastisk mulighed for at blive klogere på noget, man måske har et sværmerisk forhold til, men som man ikke rigtig finder tiden til at fordybe sig i. 

 

Liza Parnov Ryder

 
 
0
Indhold af indkøbskurv
Gå til kassen
Synergi Webbureau Reklamebureau
Information om cookies