Per Hartvig

 

Baggrund: 

Cand. scient. i biologi og idræt med geografi og geologi som støttefag.

Lektor på KU siden 1974, hvor jeg hovedsageligt har arbejdet med mediterran og dansk flora og været leder af det botaniske kortlægningsprojekt Atlas Flora Danica. Min undervisning har især været i anvendelsesorienteret botanik.

Har kortvarigt undervist på Landbohøjskolen og på Lærerhøjskolen på Emdrupborg.  

Gennem 40 år har jeg været aktiv i naturpolitik, bl.a. ved sæde i Det Grønne Kontaktudvalg (paraplyorganisation for NGO'er), i Naturrådet (som da hed Naturbeskyttelsesrådet) og mange udvalg.

Hvor længe har du undervist på Folkeuniversitetet?

Siden 2016.

Hvad er det bedste ved at undervise på Folkeuniversitetet?

Glæden ved og pligt til at give den forskningsbaserede viden videre, som samfundet har betalt mig for at dygtiggøre mig i, samt at støtte Folkeuniversitet; en institution, der er et vigtigt led i formidlingen af forskernes resultater til befolkningen.

Dertil er det en fornøjelse at undervise motiverede og engagerede mennesker, og det er en tilfredsstillelse i sig selv at arbejde med både de faglige og de pædagogiske aspekter ved forberedelse af undervisningsmodulerne. 

Hvem er dine kursister typisk? 

Kursisterne tilhører (vurderet på basis af én foredragsrække) overvejende 60+ generationen. Mit indtryk er, at de alle har et større eller mindre kendskab til botanik og/eller har en interesse og kærlighed for naturen.

Hvis du selv skulle gå til noget på Folkeuniversitetet, hvad skulle det så være?

Der er rigtig mange emner, som det kunne være interessant at fordybe sig mere i, især hvis der blev udbudt forelæsninger i f.eks. arkæologi, historie og menneskets evolution, men også gerne i religionshistorie.

Per Hartvig

 

 
 
0
Indhold af indkøbskurv
Gå til kassen
Synergi Webbureau Reklamebureau
Information om cookies